Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Cicer arietinum L. (Papilionàcies)
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Abans en feien molts. Ara els senglars se les foten. Abans el problema eren les garses, que n'hi havia moltes i desenterraven els cigrons dels forats després de plantar. Es feia al secà, la llavor ha de ser seca.
Chondrilla juncea L. (Compostes)
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.
Observacions: Espigall amb floreta groga petita. La Benita no n'ha collit mai perquè no li agradaven. El Josep diu que si n'havia menjat i que si era tendra era bona. S'havia de recollir abans que espigués.
Chondrilla juncea L. (Compostes)
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.
Observacions: Espigall amb floreta groga petita. La Benita no n'ha collit mai perquè no li agradaven. El Josep diu que si n'havia menjat i que si era tendra era bona. S'havia de recollir abans que espigués.
Brassica rapa L. (Crucíferes)
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Observacions: N'havien fet molts de naps, de dues classes. Els llargs com una pastanaga o més, que eren per al bestiar. I els plans aixafats, que eren farratgers, però ells també se'ls menjaven. Es menjaven cuits (els feien pelats i cuits per als porcs) o confitats en vinagre per a fer amanida. Al Josep li agradaven més crus, directament, que cuits. "Si vols un bon nap que per Sant Jaume sigui nat. I contesta Sant Bartomeu: millor és el meu". En realitat els sembraven al voltant de juliol, després d'un ruixat que la terra fos humida.
Brassica rapa L. (Crucíferes)
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Observacions: N'havien fet molts de naps, de dues classes. Els llargs com una pastanaga o més, que eren per al bestiar. I els plans aixafats, que eren farratgers, però ells també se'ls menjaven. Es menjaven cuits (els feien pelats i cuits per als porcs) o confitats en vinagre per a fer amanida. Al Josep li agradaven més crus, directament, que cuits. "Si vols un bon nap que per Sant Jaume sigui nat. I contesta Sant Bartomeu: millor és el meu". En realitat els sembraven al voltant de juliol, després d'un ruixat que la terra fos humida.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Escalivat.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Escalivat.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Castellfollit del Boix ~ Bages
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Brassica rapa L. (Crucíferes)
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Confitats en vinagre, per acompanyar altres plats.
Observacions: N'havien fet molts de naps, de dues classes. Els llargs com una pastanaga o més, que eren per al bestiar. I els plans aixafats, que eren farratgers, però ells també se'ls menjaven. Es menjaven cuits (els feien pelats i cuits per als porcs) o confitats en vinagre per a fer amanida. Al Josep li agradaven més crus, directament, que cuits. "Si vols un bon nap que per Sant Jaume sigui nat. I contesta Sant Bartomeu: millor és el meu". En realitat els sembraven al voltant de juliol, després d'un ruixat que la terra fos humida.