Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Reichardia picroides (L.) Roth (Compostes)
Pontós ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen amanides.
Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Pontós ~ Alt Empordà
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen torrades.
Origanum vulgare L. (Labiades)
Pontós ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari per a la salsa dels cargols.
Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea (Oleàcies)
Pontós ~ Alt Empordà
Conservada en sal
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a conservar les olives es posaven en remull amb aigua que es canviava cada dia durant nou dies. Després es conserven amb aigua, sal (per a saber la quantitat de sal es posava un ou cru sencer dins l'aigua i es parava de tirar sal quan l'ou començava a surar) un brot de frigola i unes fulles de llort.
Mentha spicata L. (Labiades)
Pontós ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa.
Mentha spicata L. (Labiades)
Pontós ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a beguda refrescant per a després dels àpats en comptes de cafè.
Mentha spicata L. (Labiades)
Pontós ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a beguda refrescant per a després dels àpats en comptes de cafè.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Pontós ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a conservar les olives es posaven en remull amb aigua que es canviava cada dia durant nou dies. Després es conserven amb aigua, sal (per a saber la quantitat de sal es posava un ou cru sencer dins l'aigua i es parava de tirar sal quan l'ou començava a surar) un brot de frigola i unes fulles de llort.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Pontós ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per als estofats.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
Pontós ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Amb nous verdes i altres plantes es fa ratafia la nit de Sant Joan.