Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Reichardia picroides (L.) Roth (Compostes)
Roses ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es cull tendre i es menja amanida.
Observacions: Es fa als marges.
Portulaca oleracea L. (Portulacàcies)
Roses ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen amanides.
Pinus pinea L. (Pinàcies)
Roses ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen.
Pimpinella anisum L. (Umbel·líferes)
Roses ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer bunyols.
Mentha spicata L. (Labiades)
Roses ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa i guisar.
Observacions: Té la fulla més aspra i mat que la medicinal.
Medicago sativa L. (Papilionàcies)
Roses ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a donar als conills.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Roses ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari.
Clematis flammula L. (Ranunculàcies)
Roses ~ Alt Empordà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Les collien a l'estiu, en feien garbes i les deixaven assecar. Era menjar per a als conills per a l'hivern.
Clematis vitalba L. (Ranunculàcies)
Roses ~ Alt Empordà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Les collien a l'estiu, en feien garbes i les deixaven assecar. Era menjar per a als conills per a l'hivern.
Fragaria vesca L. (Rosàcies)
Roses ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n fa confitura.