Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Reichardia picroides (L.) Roth (Compostes)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En amanida.
Pyrus communis L. subsp. communis (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Conservada en almívar
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan pera en almívar: peres pelades, envasades i cobertes de xarop de sucre a punt de fil, i bullir-los una estona.
Prunus persica (L.) Batsch (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Conservada en almívar
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan préssec en almívar: peres pelades, envasades i cobertes de xarop de sucre a punt de fil, i bullir-los una estona.
Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fan torrades: primer les escalden (amb aigua i un pols de sal) i després les torren al forn (així es pelen amb facilitat).
Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa torrons: escalda les ametlles i les pela. Llavors les molt i les barreja amb xarop de sucre (la mateixa quantitat) al punt de fil i amb fruites confitades. Ho deixa refredar, ho pinta amb rovell d'ou i ho rosseja un punt al forn.
Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es fan ametlles garrapinyades amb una mesura d'ametlles crues, una mesura de sucre i una mesura d'aigua. Es posa al foc, es fan bullir fins que l'aigua s'evapora (si es treu del foc llavors queden blanques) i es deixa un xic més fins que el sucre es torra una mica.
Observacions: N'hi ha de diverses classes, com les marcona.
Pimpinella anisum L. (Umbel·líferes)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posa als bunyols, els dona el gust d'anís.
Mentha spicata L. (Labiades)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les faves (Vicia faba).
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar.
Juniperus oxycedrus L. (Cupressàcies)
Albocàsser ~ Alt Maestrat
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les gàlbuls s'utilitzen per aromatitzar la ginebra.