Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Foeniculum vulgare Mill. subsp. piperitum (Ucria) Cout. (Umbel·líferes)
Castelló de la Plana ~ Plana Alta
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: No consta
Descripció: Com a condiment de diversos plats típics (olleta, etc.).
Foeniculum vulgare Mill. subsp. piperitum (Ucria) Cout. (Umbel·líferes)
Castelló de la Plana ~ Plana Alta
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitza la branqueta tendra picada i mesclada amb el seu suc.
Foeniculum vulgare Mill. subsp. piperitum (Ucria) Cout. (Umbel·líferes)
Vilafamés ~ Plana Alta
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a aromatitzar les botes de vi. Es preparar el decuit de la part aèria de la planta al 5% i es deixa a l'interior de les botes durant 24 o 48 h.
Foeniculum vulgare Mill. subsp. piperitum (Ucria) Cout. (Umbel·líferes)
Cabanes ~ Plana Alta
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a aromatitzar les botes de vi. Es prepara el decuit de la part aèria de la planta al 5% i es deixa a l'interior de les botes durant 24 o 48 h.
Foeniculum vulgare Mill. subsp. piperitum (Ucria) Cout. (Umbel·líferes)
Vilafamés ~ Plana Alta
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a l'adob de les olives.
Foeniculum vulgare Mill. subsp. piperitum (Ucria) Cout. (Umbel·líferes)
Sant Joan de Moró ~ Plana Alta
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a condiment entrant en els plats típics de la zona.
Foeniculum vulgare Mill. subsp. piperitum (Ucria) Cout. (Umbel·líferes)
Vilafamés ~ Plana Alta
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a evitar que les figues (Ficus carica) se cuquin i aromatitzar-los. Col·loquen les figues de manera alternativa, sobre el fonoll que popularment es denomina en trama.
Foeniculum vulgare Mill. subsp. piperitum (Ucria) Cout. (Umbel·líferes)
Ares del Maestrat ~ Alt Maestrat
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La seva infusió s'utilitza per aromatitzar les botes de vi.
Foeniculum vulgare Mill. subsp. piperitum (Ucria) Cout. (Umbel·líferes)
Cinctorres ~ Els Ports
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a aromatitzar les botes de vi. Es preparar el decuit de la part aèria de la planta al 5% i es deixa a l'interior de les bótes durant 24 o 48 h. Cedeix a es botes una agradable aroma i sabor que comunica també al vi que hi és emmagatzemat.
Foeniculum vulgare Mill. subsp. piperitum (Ucria) Cout. (Umbel·líferes)
Palanques ~ Els Ports
Condiment
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a adobar les olives.