Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Ficus carica L. (Moràcies)
Sant Joan de Moró ~ Plana Alta
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Infructescència
Destinació: Alimentació humana
Observacions: S'assequen les figues, col·locant-les sobre canyissos durant 15 dies (guardant-se totes les nits a l'interior de les cases per a evitar la serena). En aquest cas es manté el "mugró" (pecíol del fruit) ja que existeix la creença que això evita que la figa es podreixi. Aquest mugró ha d'estar cap a dalt i així la figa s'anirà assecant ("perdrà caldo") aixafant-se sobre si mateixa. Als 15 dies se les empolvora amb farina i es guarden, disposant-les en pisos unes sobre les altres aixafant-se tot el que es pugui i conservant-se així perfectament.
Sant Joan de Moró ~ Plana Alta
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Infructescència
Destinació: Alimentació humana
Observacions: S'assequen les figues, col·locant-les sobre canyissos durant 15 dies (guardant-se totes les nits a l'interior de les cases per a evitar la serena). En aquest cas es manté el "mugró" (pecíol del fruit) ja que existeix la creença que això evita que la figa es podreixi. Aquest mugró ha d'estar cap a dalt i així la figa s'anirà assecant ("perdrà caldo") aixafant-se sobre si mateixa. Als 15 dies se les empolvora amb farina i es guarden, disposant-les en pisos unes sobre les altres aixafant-se tot el que es pugui i conservant-se així perfectament.
Cynara scolymus L. (Compostes)
Albocàsser ~ Alt Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Albocàsser ~ Alt Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Xert ~ Baix Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a quallar un litre de llet ("millor la d'ovella que la de cabra"), es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Xert ~ Baix Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a quallar un litre de llet ("millor la d'ovella que la de cabra"), es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.