Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Cynara cardunculus L. (Compostes)
Figueroles ~ Alcalatén
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Forcall ~ Els Ports
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Vilafranca ~ Alt Maestrat
Condiment
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a condiment de les olletes s'utilitzen les penques.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Albocàsser ~ Alt Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Vilafranca ~ Alt Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Vall d'Alba ~ Plana Alta
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bullits, sense afegir mai sal.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Vilafamés ~ Plana Alta
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bullits, sense afegir mai sal.
Cydonia oblonga Mill. (Rosàcies)
Sant Joan de Moró ~ Plana Alta
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració del codonyat [dit "membrillo"] amb sucre i canyella (Cinnamomum verum). Els fruits es pelen i es bullen en aigua, es filtren i es desfan amb una forquilla. En una olla es col·loquen a parts iguals els fruits amb sucre i canyella, remenant a foc lent fins que el codonyat agafi el color desitjat.
Cucurbita pepo L. (Cucurbitàcies)
Forcall ~ Els Ports
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Cucurbita pepo L. (Cucurbitàcies)
Sorita de Morella ~ Els Ports
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La carn s'utilitza en pastisseria per a fer confitura.