Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Ceratonia siliqua L. (Papilionàcies)
Xert ~ Baix Maestrat
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Amb les llavors i sobretot amb la polpa torrada s'elaborava antigament un succedani de la xocolata a base d'una mínima quantitat de cacau. Eren èpoques de fam.
Xert ~ Baix Maestrat
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Amb les llavors i sobretot amb la polpa torrada s'elaborava antigament un succedani de la xocolata a base d'una mínima quantitat de cacau. Eren èpoques de fam.
Caucalis platycarpos L. (Umbel·líferes)
Vilafranca ~ Alt Maestrat
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitzen les llavors moltes per a obtenir una espècie de farina, que es mescla amb farina de blat, per a emprar-se en l'obtenció del pa de catxurro típic d'aquestes terres, en èpoques de fam.
Observacions: El color d'aquest pa és més fosc que el del pa de farina de blat.
Vilafranca ~ Alt Maestrat
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitzen les llavors moltes per a obtenir una espècie de farina, que es mescla amb farina de blat, per a emprar-se en l'obtenció del pa de catxurro típic d'aquestes terres, en èpoques de fam.
Observacions: El color d'aquest pa és més fosc que el del pa de farina de blat.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Suera ~ Plana Baixa
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen macerats en vinagre i amb fulla de canya (Arundo donax) com a conservador, per a dotar de cert to picant als pebrots en salmorra i evitar que es facin tous i adquireixin un to blanquinós.
Suera ~ Plana Baixa
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen macerats en vinagre i amb fulla de canya (Arundo donax) com a conservador, per a dotar de cert to picant als pebrots en salmorra i evitar que es facin tous i adquireixin un to blanquinós.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.