Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Artemisia campestris L. subsp. glutinosa (Gay ex Bess.) Batt. in Batt. et Trab. (Compostes)
Alcudia de Veo ~ Plana Baixa
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a aromatitzar el vi. Es prepara un decuit de la part aèria al 5%, o bé sola o amb fenoll (Foeniculum vulgare subsp. piperitum). El decuit s'introdueix a les botes abans d'emmagatzemar el vi, durant de 30 minuts fins a quatre dies, depenent de les àrees. Amb això s'aconsegueix donar un bon gust al vi i també afavorir la seva conservació ja que impregna els porus de la fusta de la bota.
Alcudia de Veo ~ Plana Baixa
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a aromatitzar el vi. Es prepara un decuit de la part aèria al 5%, o bé sola o amb fenoll (Foeniculum vulgare subsp. piperitum). El decuit s'introdueix a les botes abans d'emmagatzemar el vi, durant de 30 minuts fins a quatre dies, depenent de les àrees. Amb això s'aconsegueix donar un bon gust al vi i també afavorir la seva conservació ja que impregna els porus de la fusta de la bota.
Artemisia campestris L. subsp. glutinosa (Gay ex Bess.) Batt. in Batt. et Trab. (Compostes)
Sant Joan de Moró ~ Plana Alta
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitza com a conservant en l'elaboració de les panses i les figues seques. En el cas de les figues, es prepara un decuit de la part aèria de la planta al 5% introduint-hi, un cop filtrat, les figues obertes, per a evitar la seva putrefacció, efectuant un escaldat i col·locant les figues sobre les canyes per a la seva dessecació.
Observacions: Les figues que s'utilitzen són de la varietat blanca tot i que també són molt apreciades les de la varietat negra de les muntanyes de l'interior de la província de Castelló.
Sant Joan de Moró ~ Plana Alta
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitza com a conservant en l'elaboració de les panses i les figues seques. En el cas de les figues, es prepara un decuit de la part aèria de la planta al 5% introduint-hi, un cop filtrat, les figues obertes, per a evitar la seva putrefacció, efectuant un escaldat i col·locant les figues sobre les canyes per a la seva dessecació.
Observacions: Les figues que s'utilitzen són de la varietat blanca tot i que també són molt apreciades les de la varietat negra de les muntanyes de l'interior de la província de Castelló.
Arctostaphylos uva-ursi (L.) Spreng. (Ericàcies)
Cinctorres ~ Els Ports
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Els animals l'usen com aliment, però només durant el mes d' octubre, de cara a l'hivern, quan està granat, mentre que la resta de l'any no el tasten.
Cinctorres ~ Els Ports
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Els animals l'usen com aliment, però només durant el mes d' octubre, de cara a l'hivern, quan està granat, mentre que la resta de l'any no el tasten.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.