Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Citrus aurantium L. (Rutàcies)
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Planta usada en la fabricació del Cointreau o curaçao. El preparaven bàsicament amb peles de taronja agra (que les compraven a les Escaules) que prèviament havien deixat assecar en uns coves durant uns dies per a fer-li perdre aigua i també s'hi posava un xic de canyella i nou moscada. Es destil·lava a l'alambic amb alcohol de 96º i després es barrejava amb aigua i xarop de sucre.
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Planta usada en la fabricació del Cointreau o curaçao. El preparaven bàsicament amb peles de taronja agra (que les compraven a les Escaules) que prèviament havien deixat assecar en uns coves durant uns dies per a fer-li perdre aigua i també s'hi posava un xic de canyella i nou moscada. Es destil·lava a l'alambic amb alcohol de 96º i després es barrejava amb aigua i xarop de sucre.
Myristica fragrans Houtt. (Miristicàcies)
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Planta usada en la fabricació del Cointreau o curaçao. El preparaven bàsicament amb peles de taronja agra (que les compraven a les Escaules) que prèviament havien deixat assecar en uns coves durant uns dies per a fer-li perdre aigua i també s'hi posava un xic de canyella i nou moscada. Es destil·lava a l'alambic amb alcohol de 96º i després es barrejava amb aigua i xarop de sucre.
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Planta usada en la fabricació del Cointreau o curaçao. El preparaven bàsicament amb peles de taronja agra (que les compraven a les Escaules) que prèviament havien deixat assecar en uns coves durant uns dies per a fer-li perdre aigua i també s'hi posava un xic de canyella i nou moscada. Es destil·lava a l'alambic amb alcohol de 96º i després es barrejava amb aigua i xarop de sucre.
Rosmarinus officinalis L. (Labiades)
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Mentha ×piperita L. (Labiades)
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Pimpinella anisum L. (Umbel·líferes)
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze (Verbenàcies)
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Thymus vulgaris L. (Labiades)
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.