Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Citrus limon (L.) Burm. (Rutàcies)
Capmany ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La grana de matafaluga i també licor (anís), pela de llimona ratllada i vainilla en pols es posava per a fer brunyols. Més tard va afegir a la recepta un canó de canyella.
Capmany ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La grana de matafaluga i també licor (anís), pela de llimona ratllada i vainilla en pols es posava per a fer brunyols. Més tard va afegir a la recepta un canó de canyella.
Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Capmany ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les ametlles torrades o garrapinyades, com a postres. Per a torrar les ametlles cal esclovellar-les, posar-les primer en aigua i sal (300 g de sal per a 3 l d'aigua) quan aquesta bulli i treure-les de seguida que torni a bullir. Així es treu la pela amb facilitat. Després es posen al forn 15 minuts a 210º, 15 a 170º i cinc més amb el foc apagat (en una altra recepta recomana de posar-les quinze minuts a 300º i quinze més a 200º). Es tapen amb paper de diari fins que són quasi fredes i ja es poden endreçar.
Capmany ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les ametlles torrades o garrapinyades, com a postres. Per a torrar les ametlles cal esclovellar-les, posar-les primer en aigua i sal (300 g de sal per a 3 l d'aigua) quan aquesta bulli i treure-les de seguida que torni a bullir. Així es treu la pela amb facilitat. Després es posen al forn 15 minuts a 210º, 15 a 170º i cinc més amb el foc apagat (en una altra recepta recomana de posar-les quinze minuts a 300º i quinze més a 200º). Es tapen amb paper de diari fins que són quasi fredes i ja es poden endreçar.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.