Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Portulaca oleracea L. (Portulacàcies) Vilaür ~ Alt Empordà Fresca (sense preparació) Part de la planta: Fulla jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Es menjaven amanides.
Rubus ulmifolius Schott (Rosàcies) Vilaür ~ Alt Empordà Fresca (sense preparació) Part de la planta: Fruit Destinació: Alimentació humana Descripció: Les mores es mengen.
Chondrilla juncea L. (Compostes) Vilaür ~ Alt Empordà Fresca (sense preparació) Part de la planta: Part aèria jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Es mengen en amanida. Observacions: Es fan als sembrats.
Rosmarinus officinalis L. (Labiades) Vilaür ~ Alt Empordà Condiment Part de la planta: Summitat florífera Destinació: Alimentació humana Descripció: Condiment culinari per a confitar les olives.
Laurus nobilis L. (Lauràcies) Vilaür ~ Alt Empordà Condiment Part de la planta: Fulla Destinació: Alimentació humana Descripció: Condiment culinari per als estofats.
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes) Vilaür ~ Alt Empordà Cuita en aigua Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació humana Descripció: Es menja com a verdura. Observacions: Han provat uns canelons fets d'arrel de fonoll.
Thymus vulgaris L. (Labiades) Vilaür ~ Alt Empordà Condiment Part de la planta: Part aèria florida Destinació: Alimentació humana Descripció: Per a condimentar cuinats, confitar les olives o fer-ne sopa.
Asparagus acutifolius L. (Asparagàcies) Vilaür ~ Alt Empordà Cuita en oli Part de la planta: Tija Destinació: Alimentació humana Descripció: Es mengen en truita.
Silene vulgaris (Moench) Garcke (Cariofil·làcies) Vilaür ~ Alt Empordà Fresca (sense preparació) Part de la planta: Flor Destinació: Alimentació humana Descripció: Ells en xuclaven les flors perquè eren dolces. Observacions: Els castellans en diuen collejas i al seu poble en feien truites.
Reichardia picroides (L.) Roth (Compostes) Vilaür ~ Alt Empordà Fresca (sense preparació) Part de la planta: Fulla jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Es mengen tendres en amanida. Observacions: Es fan als marges.