Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Cydonia oblonga Mill. (Rosàcies) Vilamalla ~ Alt Empordà Cuita en sucre Part de la planta: Fruit Destinació: Alimentació humana Descripció: De les deixalles del codonyat (es trinxen els codonys i s'espremen) i molt de sucre en feia codonyat [dit "membrillo"], cal bullir-ho molta estona.
Thymus vulgaris L. (Labiades) Vilamalla ~ Alt Empordà Condiment Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació humana Descripció: Condiment culinari. També per a fer-ne sopa de pa.
Rorippa nasturtium-aquaticum (L.) Hayek (Crucíferes) Vilamalla ~ Alt Empordà Fresca (sense preparació) Part de la planta: Part aèria jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Es mengen amanits. Observacions: Es fan pels recs.
Reichardia picroides (L.) Roth (Compostes) Vilamalla ~ Alt Empordà Fresca (sense preparació) Part de la planta: Fulla jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Es mengen amanides. Observacions: Es feien als sembrats.
Clematis vitalba L. (Ranunculàcies) La Vajol ~ Alt Empordà Conservada dessecada a l'aire Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació animal Descripció: Es collien, se'n feien garbes i es deixaven assecar. Es donaven als conills per a menjar. Observacions: Fa la fulla més gran que la ridaura.
Clematis flammula L. (Ranunculàcies) La Vajol ~ Alt Empordà Conservada dessecada a l'aire Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació animal Descripció: Es collien, se'n feien garbes i es deixaven assecar. Es donaven als conills per a menjar. Observacions: Fa la fulla més gran que la ridaura.
Pteridium aquilinum (L.) Kuhn (Dennstedtiàcies) La Vajol ~ Alt Empordà Cuita en aigua Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació animal Descripció: Es donaven als porcs. Bullides.
Ruta chalepensis L. (Rutàcies) La Vajol ~ Alt Empordà Condiment Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació humana Descripció: Quan es feia xocolata desfeta, es posava unes granes de ruda per a fer-la un xic amargant, la feia més bona.
Theobroma cacao L. (Malvàcies) La Vajol ~ Alt Empordà No consta el mode de preparació Part de la planta: Llavor Destinació: Alimentació humana Descripció: Quan es feia xocolata desfeta, es posava unes granes de ruda per a fer-la un xic amargant, la feia més bona.
Lonicera implexa Ait. (Caprifoliàcies) La Vajol ~ Alt Empordà Fresca (sense preparació) Part de la planta: Flor Destinació: Alimentació humana Descripció: Les flors, si les xucles, són dolces.