Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Peralada ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La brisa del raïm negre (tot el que queda després de premsar el raïm perquè si es fa només amb la grapa queda massa aspre) es destil·la i s'obté l'orujo.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Peralada ~ Alt Empordà
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a preparar el recuit s'afegia a la llet flor de preor.
Mentha spicata L. (Labiades)
Peralada ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de pa i menta.
Origanum vulgare L. (Labiades)
Peralada ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment per als guisats.
Pimpinella anisum L. (Umbel·líferes)
Peralada ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'afegeix als brunyols juntament amb un raig de licor d'anís.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Peralada ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari.
Rorippa nasturtium-aquaticum (L.) Hayek (Crucíferes)
Peralada ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen en amanida quan són ben tendres perquè si són passats tenen mal gust.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
Peralada ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de frigola i pa.
Sonchus oleraceus L. (Compostes)
Portbou ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als conills, els agrada molt.
Mentha spicata L. (Labiades)
Portbou ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Alls tendres sencers i pelats i brots de menta (millor fresca) es fan bullir en aigua amb un raig d'oli d'oliva verge. Un cop bullits s'hi afegeix pa remullat, es deixa bullir una estona més, s'hi afegeix un ou batut i es remena força. Es treu la menta i la resta es passa per la batedora.