Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Ceratonia siliqua L. (Papilionàcies)
Figueres ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven, tan crues com cuites, en temps de guerra.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de decocció de frigola i pa.
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes)
Figueres ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fulles tendres bullides es menjaven barrejades amb l'amanida.
Cucurbita pepo L. var. pepo (Cucurbitàcies)
Figueres ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Polpa del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne sopa.
Pimpinella anisum L. (Umbel·líferes)
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer brunyols.
Ceratonia siliqua L. (Papilionàcies)
Figueres ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Eren molt nutritives per a al bestiar.
Pyrus malus L. subsp. mitis (Wallr.) O.Bolòs et J.Vigo (Rosàcies)
Figueres ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es farceixen de botifarra dolça, i s'hi afegeix un polsim de llimona ratllada, xocolata ratllada, un polsim d'anís i de sucre. Primer enfarinades i fregides. Es posen en una casola i durant tres o quatre dies es fa arrencar el bull matí i vespre durant mitja hora al principi i un quartet al final. Si falta suc s'afegeix un rajolí d'aigua i es rectifica de sucre.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les faves es posava malanuix, una fulla de llor, un raig d'anís i un xic de xocolata ratllada.
Pimpinella anisum L. (Umbel·líferes)
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les faves es posava malanuix, una fulla de llor, un raig d'anís i un xic de xocolata ratllada.
Theobroma cacao L. (Malvàcies)
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les faves es posava malanuix, una fulla de llor, un raig d'anís i un xic de xocolata ratllada.