Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També feien vi blanc, que es posava a bullir fins que reduís a la meitat. Ja fa anys que no en fan, sa germana en va fer encara. Trituració i cocció fins aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També feien vi blanc, que es posava a bullir fins que reduís a la meitat. Ja fa anys que no en fan, sa germana en va fer encara. Trituració i cocció fins aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya negre de Tous o vermellós de Tous és molt bo per a menjar i per a penjar.
Observacions: És d'abans, fa uns grans grossos i uns raïms llargs, molt grossos.
Argençola ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya negre de Tous o vermellós de Tous és molt bo per a menjar i per a penjar.
Observacions: És d'abans, fa uns grans grossos i uns raïms llargs, molt grossos.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.