Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També feien vi blanc, que es posava a bullir fins que reduís a la meitat. Ja fa anys que no en fan, sa germana en va fer encara. Trituració i cocció fins aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També en fan mistela, encara en fan, fan sis i un.
Observacions: També fan mistela, encara en fan, fan sis de vi i un d'esperit.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També en fan mistela, encara en fan, fan sis i un.
Observacions: També fan mistela, encara en fan, fan sis de vi i un d'esperit.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya sumoll. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Observacions: Era el més abundant.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya sumoll. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Observacions: Era el més abundant.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya panser, blanc. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya panser, blanc. Extracció mecànica (premsat) i fermentació.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Argençola ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vinya negre de Tous o vermellós de Tous és molt bo per a menjar i per a penjar.
Observacions: És d'abans, fa uns grans grossos i uns raïms llargs, molt grossos.