Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Rabós ~ Alt Empordà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És molt saludable de menjar-ne.
Mentha spicata L. (Labiades)
Rabós ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i menta.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Rabós ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari per als estofats.
Chondrilla juncea L. (Compostes)
Rabós ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven ben tendres en amanida.
Sonchus oleraceus L. (Compostes)
Rabós ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven ben tendres en amanida.
Lens culinaris Medic. subsp. culinaris (Papilionàcies)
Rabós ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven molt durant la guerra, però no s'assemblen en res a les llenties que es mengen avui dia.
Rorippa nasturtium-aquaticum (L.) Hayek subsp. nasturtium-aquaticum (Crucíferes)
Rabós ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen en amanida. Tenen un regust de petroli.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
Rabós ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de pa i frígula.
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes)
Rabós ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven les fulles tendres bullides amb altres verdures (fulles de bleda i mongeta tendra) i després passades per la paella amb un xic d'oli.
Zea mays L. (Gramínies)
Rabós ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i greix
Part de la planta: Trituració del gra
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es preparaven farinetes de farro (blat de moro molt) posant a bullir el farro amb aigua, un tros de cansalada, un raig d'oli i una mica de menta.