Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Capsicum annuum L. (Solanàcies) Rabós ~ Alt Empordà No consta el mode de preparació Part de la planta: Fruit Destinació: Alimentació humana Descripció: És molt saludable de menjar-ne.
Mentha spicata L. (Labiades) Rabós ~ Alt Empordà Condiment Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació humana Descripció: Per a fer sopa de pa i menta.
Laurus nobilis L. (Lauràcies) Rabós ~ Alt Empordà Condiment Part de la planta: Fulla Destinació: Alimentació humana Descripció: Condiment culinari per als estofats.
Chondrilla juncea L. (Compostes) Rabós ~ Alt Empordà Fresca (sense preparació) Part de la planta: Part aèria jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Es menjaven ben tendres en amanida.
Sonchus oleraceus L. (Compostes) Rabós ~ Alt Empordà Fresca (sense preparació) Part de la planta: Part aèria jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Es menjaven ben tendres en amanida.
Lens culinaris Medic. subsp. culinaris (Papilionàcies) Rabós ~ Alt Empordà Cuita en aigua Part de la planta: Llavor Destinació: Alimentació humana Descripció: Es menjaven molt durant la guerra, però no s'assemblen en res a les llenties que es mengen avui dia.
Rorippa nasturtium-aquaticum (L.) Hayek subsp. nasturtium-aquaticum (Crucíferes) Rabós ~ Alt Empordà Fresca (sense preparació) Part de la planta: Part aèria jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Es mengen en amanida. Tenen un regust de petroli.
Thymus vulgaris L. (Labiades) Rabós ~ Alt Empordà Condiment Part de la planta: Summitat florífera Destinació: Alimentació humana Descripció: Sopa de pa i frígula.
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes) Rabós ~ Alt Empordà Cuita en aigua i oli Part de la planta: Fulla jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Es menjaven les fulles tendres bullides amb altres verdures (fulles de bleda i mongeta tendra) i després passades per la paella amb un xic d'oli.
Zea mays L. (Gramínies) Rabós ~ Alt Empordà Cuita en aigua i greix Part de la planta: Trituració del gra Destinació: Alimentació humana Descripció: Es preparaven farinetes de farro (blat de moro molt) posant a bullir el farro amb aigua, un tros de cansalada, un raig d'oli i una mica de menta.