Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Citrus aurantium L. (Rutàcies)
Lladó ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es bullen i es mengen amanides: es parteixen pel mig es bullen una hora, es canvia l'aigua i es bullen una hora més; es refreden, es treu la pela de la nyama i s'amaneix com una amanida.
Ruta chalepensis L. (Rutàcies)
Lladó ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posa a la xocolata desfeta per a donar-li bon gust.
Cucurbita maxima Duch. in Lam. (Cucurbitàcies)
Lladó ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i greix
Part de la planta: Polpa del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de rabequet, una pell de pernil, una bola de sagí confitada amb sal i un raig d'oli d'oliva (Olea europaea).
Origanum vulgare L. (Labiades)
Lladó ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari per als guisats.
Myristica fragrans Houtt. (Miristicàcies)
Lladó ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari per a la beixamel.
Mentha spicata L. (Labiades)
Lladó ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i menta. La planta no es treu.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Lladó ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari per a bullir la pasta i per als estofats.
Cichorium endivia L. subsp. pumilum (Jacq.) Cout. (Compostes)
Lladó ~ Alt Empordà
Cuita en oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi ha qui es menja l'escarola en truita.
Lactuca sativa L. (Compostes)
Lladó ~ Alt Empordà
Cuita en oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi ha qui es menja l'enciam en truita.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
Lladó ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es fa bullir frigola en aigua. Es cola la planta i a l'aigua bullint s'hi afegeix una clara d'ou. A part es desfà el rovell amb una mica d'aigua, s'hi afegeixen trocets de pa i un all trinxat i s'escalda amb l'aigua de frigola (que ja porta la clara).