Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Viladamat ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Molta gent l'usa a la cuina, però ella el troba massa fort.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
Viladamat ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per als cargols, només cal posar-los en una cassola amb sal, pebre i frigola. Es deixen bullir en la mateixa aigua que fan fins que se l'han beguda de nou i surten boníssims i, a més, no es fa malbé la cassola (la bava de cargol la protegeix).
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes)
Viladamat ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La grana s'usa per a fer bunyols i magdalenes.
Observacions: Hi ha un fonoll més gros, en venen el tronxo per a menjar. És més gros perquè és cultivat.
Reichardia picroides (L.) Roth (Compostes)
Viladamat ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menja amanida quan és ben tendra.
Cucurbita pepo L. var. oblonga Link (Cucurbitàcies)
Viladamat ~ Alt Empordà
Cuita en oli
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan truites i també les arrebossen i després hi posen sucre.
Ocimum basilicum L. (Labiades)
Viladamat ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En posa a les amanides de tomata.
Observacions: N'hi ha de dos tipus. Una fa una fulla més ampla i grossa i l'altra és més petita.
Citrus aurantium L. (Rutàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Epidermis del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan melmelada de la pela.
Rosmarinus officinalis L. (Labiades)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a aromatitzar els guisats.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb sucre sense fermentació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En prepara una beguda refrescant (en diuen garnatxa) fent bullir el suc del raïm fins que s'entorna a la meitat. S'envasa. Aquest no fermenta perquè es fa bullir tanta estona.
Prunus persica (L.) Batsch (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Conservada en almívar
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan préssec en almívar: peres pelades, envasades i cobertes de xarop de sucre a punt de fil, i bullir-los una estona.