Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Cydonia oblonga Mill. (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n fa membrillo: es bull el codony, es treu el cor i es passa pel passapurès i es barreja amb la mateixa quantitat de sucre i es posa a coure. Per a saber si ja és cuit, es posa una goteta amb un got amb aigua freda, si es desfà encara no està; si no es desfà ja és prou cuit.
Observacions: L'Anita abans els pela, la Remei no i així queda de color més vermell.
Cynara scolymus L. (Compostes)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Receptacle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bullides, cobertes del seu suc i tapades al bany maria. Així tenen carxofes tot l'any.
Cucurbita pepo L. var. oblonga Link (Cucurbitàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en oli
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La flor borda de carbasser, que no té carbassó, es menja arrebossada.
Cucurbita ficifolia C.D.Bouché in Verh. (Cucurbitàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Polpa del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan melmelada. Hi afegeixen un xic de pela de taronja amargant (Citrus sinensis) perquè no sigui tant dolça.
Corylus avellana L. (Betulàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fan torrades: primer les escalden (amb aigua i un pols de sal) i després les torren al forn (així es pelen amb facilitat).
Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fan torrades: primer les escalden (amb aigua i un pols de sal) i després les torren al forn (així es pelen amb facilitat).
Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa torrons: escalda les ametlles i les pela. Llavors les molt i les barreja amb xarop de sucre (la mateixa quantitat) al punt de fil i amb fruites confitades. Ho deixa refredar, ho pinta amb rovell d'ou i ho rosseja un punt al forn.
Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es fan ametlles garrapinyades amb una mesura d'ametlles crues, una mesura de sucre i una mesura d'aigua. Es posa al foc, es fan bullir fins que l'aigua s'evapora (si es treu del foc llavors queden blanques) i es deixa un xic més fins que el sucre es torra una mica.
Observacions: N'hi ha de diverses classes, com les marcona.
Arum italicum Mill. (Aràcies)
Sant Mori ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Els senglars es mengen l'arrel de les xèrries, els agrada molt. Fins i tot s'acosten al poble per a menjar-se les que es fan als horts.
Vigna unguiculata (L.) Walp. (Papilionàcies)
Sant Mori ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La seva àvia afogava el rabequet (es posa en una olla sense líquid perquè es cogui en el seu mateix suc) i hi afegia uns mongets secs que quedaven molt bons perquè el rabequet és dolç.