Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Cydonia oblonga Mill. (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n fa membrillo: es bull el codony, es treu el cor i es passa pel passapurès i es barreja amb la mateixa quantitat de sucre i es posa a coure. Per a saber si ja és cuit, es posa una goteta amb un got amb aigua freda, si es desfà encara no està; si no es desfà ja és prou cuit.
Observacions: L'Anita abans els pela, la Remei no i així queda de color més vermell.
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n fa membrillo: es bull el codony, es treu el cor i es passa pel passapurès i es barreja amb la mateixa quantitat de sucre i es posa a coure. Per a saber si ja és cuit, es posa una goteta amb un got amb aigua freda, si es desfà encara no està; si no es desfà ja és prou cuit.
Observacions: L'Anita abans els pela, la Remei no i així queda de color més vermell.
Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa torrons: escalda les ametlles i les pela. Llavors les molt i les barreja amb xarop de sucre (la mateixa quantitat) al punt de fil i amb fruites confitades. Ho deixa refredar, ho pinta amb rovell d'ou i ho rosseja un punt al forn.
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa torrons: escalda les ametlles i les pela. Llavors les molt i les barreja amb xarop de sucre (la mateixa quantitat) al punt de fil i amb fruites confitades. Ho deixa refredar, ho pinta amb rovell d'ou i ho rosseja un punt al forn.
Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es fan ametlles garrapinyades amb una mesura d'ametlles crues, una mesura de sucre i una mesura d'aigua. Es posa al foc, es fan bullir fins que l'aigua s'evapora (si es treu del foc llavors queden blanques) i es deixa un xic més fins que el sucre es torra una mica.
Observacions: N'hi ha de diverses classes, com les marcona.
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es fan ametlles garrapinyades amb una mesura d'ametlles crues, una mesura de sucre i una mesura d'aigua. Es posa al foc, es fan bullir fins que l'aigua s'evapora (si es treu del foc llavors queden blanques) i es deixa un xic més fins que el sucre es torra una mica.
Observacions: N'hi ha de diverses classes, com les marcona.
Vigna unguiculata (L.) Walp. (Papilionàcies)
Sant Mori ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La seva àvia afogava el rabequet (es posa en una olla sense líquid perquè es cogui en el seu mateix suc) i hi afegia uns mongets secs que quedaven molt bons perquè el rabequet és dolç.
Sant Mori ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La seva àvia afogava el rabequet (es posa en una olla sense líquid perquè es cogui en el seu mateix suc) i hi afegia uns mongets secs que quedaven molt bons perquè el rabequet és dolç.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.