Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Taraxacum officinale Weber in Wiggers (Compostes) El Pertús ~ Vallespir Fresca (sense preparació) Part de la planta: Fulla jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Fulles tendres en amanida. Observacions: Han de ser de muntanya.
Capsicum annuum L. (Solanàcies) El Pertús ~ Vallespir Fresca (sense preparació) Part de la planta: Fruit Destinació: Alimentació humana Descripció: Es menja amanit i cuit.
Hordeum vulgare L. (Gramínies) El Pertús ~ Vallespir Cuita en aigua Part de la planta: Llavor Destinació: Alimentació humana Descripció: Es fa bullir i es menja. Observacions: El compra.
Juglans regia L. (Juglandàcies) El Pertús ~ Vallespir Beguda preparada amb aiguardent Part de la planta: Fruit immadur sencer Destinació: Alimentació humana Descripció: Se'n fa un licor de les nous verdes (nogues) que es diu "brou de noix". Es posen dins d'una ampolla amb aiguardent.
Silene vulgaris (Moench) Garcke (Cariofil·làcies) El Pertús ~ Vallespir Cuita en greix Part de la planta: Fulla jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Coneixia un senyor que se la menjava fregida amb un tall de ventresca.
Mespilus germanica L. (Rosàcies) El Pertús ~ Vallespir Fresca (sense preparació) Part de la planta: Fruit Destinació: Alimentació humana Descripció: Es cullen i es deixen madurar en una caixa fins que venen fosques (marronoses) i es mengen.
Vigna unguiculata (L.) Walp. (Papilionàcies) El Pertús ~ Vallespir Cuita en aigua Part de la planta: Fruit madur sencer Destinació: Alimentació humana Descripció: Els menjaven amb beina i tot, com si fos mongeta tendra.
Chondrilla juncea L. (Compostes) El Pertús ~ Vallespir Fresca (sense preparació) Part de la planta: Fulla jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Fulles tendres en amanida, bullides o fregides amb ventresca.
Punica granatum L. (Litràcies) El Pertús ~ Vallespir Beguda preparada amb licor Part de la planta: Fruit Destinació: Alimentació humana Descripció: Per a fer licor, barrejant les granes aixafades amb sucre i alcohol de fer licor.
Laurus nobilis L. (Lauràcies) El Pertús ~ Vallespir Condiment Part de la planta: Fulla Destinació: Alimentació humana Descripció: Condiment culinari.