Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Ilex aquifolium L. (Aquifoliàcies)
La Jonquera ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Els fruits s'usen com a alimentació per al bestiar a l'hivern, tant el feréstec (ocells, conills, senglars) com el domesticat (ovelles i cabres).
Convolvulus arvensis L. (Convolvulàcies)
La Jonquera ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Planta viva in situ
Destinació: Alimentació animal
Descripció: És un aliment molt apreciat per a la tortuga autòctona de l'Albera.
Portulaca oleracea L. (Portulacàcies)
La Jonquera ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan la planta és molt jove, es menja amanida. Ella n'havia menjat durant la postguerra.
Salvia officinalis L. subsp. lavandulifolia (Vahl) Gams (Labiades)
La Jonquera ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment per als rostits.
Rosmarinus officinalis L. (Labiades)
La Jonquera ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment tant per a la carn com per al peix.
Rubus ulmifolius Schott (Rosàcies)
La Jonquera ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les mores són bones crues o en confitura.
Origanum vulgare L. (Labiades)
La Jonquera ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment de carn, pizzes i guisats.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
La Jonquera ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment per a carn, patates (Solanum tuberosum) i peix.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
La Jonquera ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne sopa, es bull la farigola en aigua, es cola i s'hi afegeix pa torrat, ou, sal i un raig d'oli d'oliva. S'ha de passar tot per a la batedora.
Observacions: És un bon àpat per a quan s'està malalt.
Asparagus acutifolius L. (Asparagàcies)
La Jonquera ~ Alt Empordà
Cuita en oli
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els espàrrecs són molt apreciats en truita.