Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Origanum majorana L. (Labiades)
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per als guisats i per a les faves (Vicia faba).
Punica granatum L. (Litràcies)
Figueres ~ Alt Empordà
Conservada en sucre
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: N'hi ha de dolces i d'amargants. Poses tant de sucre, tant de grana de magrana. Ho deixes reposar i s'obté el xarop de granadina. És un refresc. Han de ser ben madures perquè quedi ben vermell. Es pren diluït en aigua.
Petroselinum crispum (Mill.) Hill (Umbel·líferes)
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les amanides i també per a cuinar.
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes)
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ella no el fa servir però sap que se'n posa als cargols abans de menjar-los, per a dejunar-los, perquè tinguin més bon gust.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Albanyà ~ Alt Empordà
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar la llet.
Origanum vulgare L. (Labiades)
Albanyà ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es fa servir per a cuinar.
Prunus avium (L.) L. (Rosàcies)
Albanyà ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Confitura amb cireres, aigua i sucre és bo com a postres.
Rosmarinus officinalis L. (Labiades)
Albanyà ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És molt apreciat en la cuina, un brot de romaní a les carns rostides ajuda a la digestió.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Albanyà ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És molt apreciat en la cuina, s'afegeix a les carns i al peix.
Pyrus communis L. subsp. communis (Rosàcies)
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan fa arròs a la cassola, n'hi posa. També fa almívar de pera.