Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Thymus vulgaris L. (Labiades)
Terrades ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi ha qui posa un brot de farigola quan es prepara sopa de pa, en comptes d'un brot de menta.
Prunus spinosa L. (Rosàcies)
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les prunes que fa l'arç negre són comestibles; hi ha qui en fa confitura.
Prunus spinosa L. (Rosàcies)
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les prunes que fa l'arç negre són comestibles; hi ha qui en fa confitura.
Prunus spinosa L. (Rosàcies)
Viladrau ~ Osona
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els grans d'arç són perseguits, en fan licors.
Prunus spinosa L. (Rosàcies)
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fa unes prunes com el dit que, quan són verdes, a l'hivern, les merles se les mengen.
Prunus spinosa L. (Rosàcies)
Viladrau ~ Osona
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquí hi ha unes monges que en fan un licor (patxaran). Per a preparar el licor hi posen no sé quants grans d'arç i un brot de canyella a sol i a serena amb anís, que es confiti (hi deixen els grans d'arç a dins).
Observacions: Una monja, que és del cantó de Santander, és qui els va ensenyar a preparar aquest licor.
Prunus spinosa L. (Rosàcies)
Viladrau ~ Osona
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquí hi ha unes monges que en fan un licor (patxaran). Per a preparar el licor hi posen no sé quants grans d'arç i un brot de canyella a sol i a serena amb anís, que es confiti (hi deixen els grans d'arç a dins).
Observacions: Una monja, que és del cantó de Santander, és qui els va ensenyar a preparar aquest licor.
Prunus spinosa L. (Rosàcies)
Viladrau ~ Osona
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquí hi ha unes monges que en fan un licor (patxaran). Per a preparar el licor hi posen no sé quants grans d'arç i un brot de canyella a sol i a serena amb anís, que es confiti (hi deixen els grans d'arç a dins).
Observacions: Una monja, que és del cantó de Santander, és qui els va ensenyar a preparar aquest licor.
Prunus spinosa L. (Rosàcies)
Viladrau ~ Osona
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquí hi ha unes monges que en fan un licor (patxaran). Per a preparar el licor hi posen no sé quants grans d'arç i un brot de canyella a sol i a serena amb anís, que es confiti (hi deixen els grans d'arç a dins).
Observacions: Una monja, que és del cantó de Santander, és qui els va ensenyar a preparar aquest licor.
Prunus spinosa L. (Rosàcies)
La Garriga ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Del fruit, en fan el patxaran.