Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Cydonia oblonga Mill. (Rosàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Cydonia oblonga Mill. (Rosàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Citrus sinensis (L.) Osbeck (Rutàcies)
Argençola ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Valva
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A les olives en conserva hi posen sajolida i una tros de pell de taronja o llimona. Un litre d'aigua i una tassa de sal (salmorra), i abans de posar-les en conserva els hi canvien l'aigua nou dies.
Argençola ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Valva
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A les olives en conserva hi posen sajolida i una tros de pell de taronja o llimona. Un litre d'aigua i una tassa de sal (salmorra), i abans de posar-les en conserva els hi canvien l'aigua nou dies.
Citrus sinensis (L.) Osbeck (Rutàcies)
Argençola ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Valva
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A les olives en conserva hi posen sajolida i una tros de pell de taronja o llimona. Un litre d'aigua i una tassa de sal (salmorra), i abans de posar-les en conserva els hi canvien l'aigua nou dies.
Argençola ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Valva
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A les olives en conserva hi posen sajolida i una tros de pell de taronja o llimona. Un litre d'aigua i una tassa de sal (salmorra), i abans de posar-les en conserva els hi canvien l'aigua nou dies.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.