Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze (Verbenàcies)
Gualba ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La crema catalana es fa normalment amb canyella, però hi ha qui la fa amb unes quantes fulles de marialluïsa (posar-les-hi i treure-les). Aquella aroma es veu que és fabulosa.
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze (Verbenàcies)
Sant Esteve de Palautordera ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La crema catalana es fa normalment amb canyella, però hi ha qui la fa amb unes quantes fulles de marialluïsa (posar-les-hi i treure-les). Aquella aroma es veu que és fabulosa.
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze (Verbenàcies)
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ho hem de provar, nosaltres, això de la crema amb marialluïsa; qui ho fa és en Santi de Can Fabes (el prestigiós restaurant de Sant Celoni).
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze (Verbenàcies)
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ho hem de provar, nosaltres, això de la crema amb marialluïsa; qui ho fa és en Santi de Can Fabes (el prestigiós restaurant de Sant Celoni).
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze (Verbenàcies)
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan es fa xocolata desfeta, posar-n'hi un brot hi dona bon gust.
Observacions: Avui dia, la xocolata se sol fer amb llet, però abans es feia amb aigua i hi havia el costum de posar-hi un brotet de marialluïsa o de ruda (Ruta chalepensis).
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze (Verbenàcies)
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan es fa xocolata desfeta, posar-n'hi un brot hi dona bon gust.
Observacions: Avui dia, la xocolata se sol fer amb llet, però abans es feia amb aigua i hi havia el costum de posar-hi un brotet de marialluïsa o de ruda (Ruta chalepensis).
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze (Verbenàcies)
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan es fa xocolata desfeta, posar-n'hi un brot hi dona bon gust.
Observacions: Avui dia, la xocolata se sol fer amb llet, però abans es feia amb aigua i hi havia el costum de posar-hi un brotet de marialluïsa o de ruda (Ruta chalepensis).
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze (Verbenàcies)
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan es fa xocolata desfeta, posar-n'hi un brot hi dona bon gust.
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze (Verbenàcies)
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan es fa xocolata desfeta, posar-n'hi un brot hi dona bon gust.
Lilium candidum L. (Liliàcies)
Gualba ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.