Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes)
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua i greix
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan bullen peus de porc, abans no hi posaven herbes, però han vist que posant-n'hi, són més bons. Una de les que hi posen és el fonoll.
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua i greix
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan bullen peus de porc, abans no hi posaven herbes, però han vist que posant-n'hi, són més bons. Una de les que hi posen és el fonoll.
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes)
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n posa a les olives, quan se salen; també s'hi posa farigola (Thymus vulgaris), un tallet de llimona (Citrus limon) i, si es vol, romaní (Rosmarinus officinalis) i llorer (Laurus nobilis).
Montseny ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n posa a les olives, quan se salen; també s'hi posa farigola (Thymus vulgaris), un tallet de llimona (Citrus limon) i, si es vol, romaní (Rosmarinus officinalis) i llorer (Laurus nobilis).
Ficus carica L. (Moràcies)
Montseny ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Infructescència
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Feien una calderada de figues (senceres) i quan eren ben bullides amb aigua, que es desfeien, ho colaven amb un drap per a separar les granes (calia esperar que fos una mica fred, per tal de no cremar-se) i, aquell suc, es tornava a fer bullir i hi tallaven pomes (Pyrus malus), amb pell i tot, i que anés bullint. Quan els semblava que era prou bullit ho posaven en pots de vidre. Queda d'un color castanya, i prou dolça. Com més bullida, més bona era. Per a fer la confitura s'aprofitava tan sols el suc, per a bullir-hi la poma. D'aquesta manera evitaven el consum de sucre, de sucre, no se'n feia córrer de bon tros tant com ara. Les figues anaven per als porcs.
Montseny ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Infructescència
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Feien una calderada de figues (senceres) i quan eren ben bullides amb aigua, que es desfeien, ho colaven amb un drap per a separar les granes (calia esperar que fos una mica fred, per tal de no cremar-se) i, aquell suc, es tornava a fer bullir i hi tallaven pomes (Pyrus malus), amb pell i tot, i que anés bullint. Quan els semblava que era prou bullit ho posaven en pots de vidre. Queda d'un color castanya, i prou dolça. Com més bullida, més bona era. Per a fer la confitura s'aprofitava tan sols el suc, per a bullir-hi la poma. D'aquesta manera evitaven el consum de sucre, de sucre, no se'n feia córrer de bon tros tant com ara. Les figues anaven per als porcs.
Festuca rubra L. (Gramínies)
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: El bestiar n'està molt, d'aquesta herba, és més bona que no pas l'aufals (Medicago sativa).
Observacions: Com que el sol la toca tant, i l'aire, és un menjar dolç.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: El bestiar n'està molt, d'aquesta herba, és més bona que no pas l'aufals (Medicago sativa).
Observacions: Com que el sol la toca tant, i l'aire, és un menjar dolç.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.