Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Bryonia cretica L. subsp. dioica (Jacq.) Tutin (Cucurbitàcies)
Sant Antoni de Vilamajor ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Al temps dels espàrrecs, al començament de la primavera, cullen caps tendres de carbassera borda per a fer-ne truita. És tan bo com l'espàrrec. Una mica passats per la paella i fets en truita (molt sovint en mengen).
Observacions: Saben que quan la planta és feta no es pot menjar, que és verinosa.
Sant Antoni de Vilamajor ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Al temps dels espàrrecs, al començament de la primavera, cullen caps tendres de carbassera borda per a fer-ne truita. És tan bo com l'espàrrec. Una mica passats per la paella i fets en truita (molt sovint en mengen).
Observacions: Saben que quan la planta és feta no es pot menjar, que és verinosa.
Bryonia cretica L. subsp. dioica (Jacq.) Tutin (Cucurbitàcies)
Sant Antoni de Vilamajor ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Al temps dels espàrrecs, al començament de la primavera, cullen caps tendres de carbassera borda per a fer-ne truita. És tan bo com l'espàrrec. Una mica passats per la paella i fets en truita (molt sovint en mengen).
Observacions: Saben que quan la planta és feta no es pot menjar, que és verinosa.
Sant Antoni de Vilamajor ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Al temps dels espàrrecs, al començament de la primavera, cullen caps tendres de carbassera borda per a fer-ne truita. És tan bo com l'espàrrec. Una mica passats per la paella i fets en truita (molt sovint en mengen).
Observacions: Saben que quan la planta és feta no es pot menjar, que és verinosa.
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Feien bullir cols, naps (Brassica napus), patates (Solanum tuberosum) i pomes (Pyrus malus), tot barrejat, per a donar als porcs.
Observacions: Aquests eren alguns dels possibles ingredients de la calderada. Actualment ja no hi ha ningú que ho faci.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Feien bullir cols, naps (Brassica napus), patates (Solanum tuberosum) i pomes (Pyrus malus), tot barrejat, per a donar als porcs.
Observacions: Aquests eren alguns dels possibles ingredients de la calderada. Actualment ja no hi ha ningú que ho faci.
Borago officinalis L. (Boraginàcies)
Cardedeu ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Part aèria
Destinació: No consta
Descripció: Es poden menjar bullides, enfarinades i fregides.
Observacions: Li ho va dir una dona que li sembla que era catalana, no era pas de fora, que eren molt bones, creu que en deia torraines.
Cardedeu ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Part aèria
Destinació: No consta
Descripció: Es poden menjar bullides, enfarinades i fregides.
Observacions: Li ho va dir una dona que li sembla que era catalana, no era pas de fora, que eren molt bones, creu que en deia torraines.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.