Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Arbutus unedo L. (Ericàcies)
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les cireres madures en fan confitura. S'han de fer bullir i quan les tens bullides, amb un drap, cal anar-les escorrent. Aquell suc que surt, es cou amb sucre (si es bullís la fruita amb el sucre, aquella graneta seria molt antipàtica), tant pes de suc com de sucre; cal anar remenant contínuament perquè si no, s'enganxa. Per a colar-ho es pot utilitzar un drap que sigui de sac o bé un colador xinès. Cal fer-ho en calent i anar esprement. La confitura queda com una gelatina.
Observacions: S'han de fer bullir i quan les tens bullides, amb un drap, cal anar-les escorrent. Aquell suc que surt, es cou amb sucre (si es bullís la fruita amb el sucre, aquella graneta seria molt antipàtica), tant pes de suc com de sucre; cal anar remenant contínuament perquè si no, s'enganxa. Per a colar-ho es pot utilitzar un drap que sigui de sac o bé un colador xinès. Cal fer-ho en calent i anar esprement. La confitura queda com una gelatina.
Arbutus unedo L. (Ericàcies)
El Brull ~ Osona
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Jo, quan feia el servei n'havia menjades moltes -perquè passàvem misèria, i menjant cireres d'arboç passàvem l'estona i ficàvem alguna cosa a la panxa.
Observacions: Diuen que si se'n mengen moltes, emborratxen, però jo bé sabia tornar a la caserna! N'hi ha a partir de Montseny, de cal Tard, en avall, aquí al Boscàs no n'hi ha.
Arbutus unedo L. (Ericàcies)
Montseny ~ Vallès Oriental
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Per a preparar la confitura de cireretes d'arboç calia posar-hi sucre i aigua. Es feia bullir fins que quedava desfet; després es colava (se n'aprofitava el suc). Quan es refredava s'espessia i quedava com un codony. Les cireres es donaven als porcs -a pagès quaibé no es llença res.
Arbutus unedo L. (Ericàcies)
Arbúcies ~ Selva
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les cireres d'arboç són molt bones per a menjar.
Apium nodiflorum (L.) Lag. subsp. nodiflorum (Umbel·líferes)
Montseny ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els greixos es menjaven amanits.
Observacions: El forner de Montseny diu que és l'amanida que li agrada més.
Aphyllanthes monspeliensis L. (Asparagàcies)
El Brull ~ Osona
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Molt bona per al bestiar (ovelles, cabres, vaques).
Aphyllanthes monspeliensis L. (Asparagàcies)
Montseny ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Molt bona per al bestiar (ovelles, cabres, vaques).
Anthemis arvensis L. (Compostes)
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Tot i que no els agradava, barrejada amb altres herbes, poca o molta, també en donaven als conills.
Observacions: Fa una olor lletja.
Angelica sylvestris L. (Umbel·líferes)
Arbúcies ~ Selva
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: El bestiar se'n menja la fulla, però aquesta espiga que fa, la trobes per terra, no la vol.
Observacions: El bestiar, si és blat o cosa de grana, va a buscar la grana, primer; en canvi, de l'angèlica no, la grana la trobes a terra.
Angelica sylvestris L. (Umbel·líferes)
Cardedeu ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal