Gramínies
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl.
Hi ha 72 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
72 coincidències amb els filtres actuals
Igualada ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Era un gra rodó bastant gros.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Era un gra rodó bastant gros.
Igualada ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Era un gra rodó bastant gros.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Era un gra rodó bastant gros.
Igualada ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Material vegetal sec i picat.
Observacions: Era un gra rodó bastant gros.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Material vegetal sec i picat.
Observacions: Era un gra rodó bastant gros.
Igualada ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Material vegetal sec i picat.
Observacions: Era un gra rodó bastant gros.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Material vegetal sec i picat.
Observacions: Era un gra rodó bastant gros.
Igualada ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Material vegetal sec i picat.
Observacions: Era un gra rodó bastant gros.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Material vegetal sec i picat.
Observacions: Era un gra rodó bastant gros.
Igualada ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Material vegetal sec i picat.
Observacions: Era un gra rodó bastant gros.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Material vegetal sec i picat.
Observacions: Era un gra rodó bastant gros.
Calaf ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Trituració en cru, fermentació i cocció al forn (sense vehicle).
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Trituració en cru, fermentació i cocció al forn (sense vehicle).
Calaf ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Trituració en cru, fermentació i cocció al forn (sense vehicle).
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Trituració en cru, fermentació i cocció al forn (sense vehicle).
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Ara es torna a parlar de diversificar les menes de cereal, demanen que es faci varietat de nou. Antigament era pràctic, la civada es collia abans, una mica verosa. Llavors es feia amb la dalla o amb l'animal (una segadora arrossegada per l'animal) i ja anava bé que no vingués ni s'assequés tot alhora perquè, si no, no hauries donat a l'abast. Amb la maquinària preferien collir-ho tot alhora. Ara hi ha més demanda de blat de classes antigues, que fan farina i pa més bo (xeixa primerenca, blat primerenc, blat motxo, sègol...) tot i que no produeixen tants quilos. Ara però ells han de llogar la segadora, que es cobra també el desplaçament, però llavors segar a ells els sortiria encara més car. Sègol no se'n feia gaire perquè s'ajeia molt, es feia més a dalt a la muntanya.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Ara es torna a parlar de diversificar les menes de cereal, demanen que es faci varietat de nou. Antigament era pràctic, la civada es collia abans, una mica verosa. Llavors es feia amb la dalla o amb l'animal (una segadora arrossegada per l'animal) i ja anava bé que no vingués ni s'assequés tot alhora perquè, si no, no hauries donat a l'abast. Amb la maquinària preferien collir-ho tot alhora. Ara hi ha més demanda de blat de classes antigues, que fan farina i pa més bo (xeixa primerenca, blat primerenc, blat motxo, sègol...) tot i que no produeixen tants quilos. Ara però ells han de llogar la segadora, que es cobra també el desplaçament, però llavors segar a ells els sortiria encara més car. Sègol no se'n feia gaire perquè s'ajeia molt, es feia més a dalt a la muntanya.
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Ara es torna a parlar de diversificar les menes de cereal, demanen que es faci varietat de nou. Antigament era pràctic, la civada es collia abans, una mica verosa. Llavors es feia amb la dalla o amb l'animal (una segadora arrossegada per l'animal) i ja anava bé que no vingués ni s'assequés tot alhora perquè, si no, no hauries donat a l'abast. Amb la maquinària preferien collir-ho tot alhora. Ara hi ha més demanda de blat de classes antigues, que fan farina i pa més bo (xeixa primerenca, blat primerenc, blat motxo, sègol...) tot i que no produeixen tants quilos. Ara però ells han de llogar la segadora, que es cobra també el desplaçament, però llavors segar a ells els sortiria encara més car. Sègol no se'n feia gaire perquè s'ajeia molt, es feia més a dalt a la muntanya.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Ara es torna a parlar de diversificar les menes de cereal, demanen que es faci varietat de nou. Antigament era pràctic, la civada es collia abans, una mica verosa. Llavors es feia amb la dalla o amb l'animal (una segadora arrossegada per l'animal) i ja anava bé que no vingués ni s'assequés tot alhora perquè, si no, no hauries donat a l'abast. Amb la maquinària preferien collir-ho tot alhora. Ara hi ha més demanda de blat de classes antigues, que fan farina i pa més bo (xeixa primerenca, blat primerenc, blat motxo, sègol...) tot i que no produeixen tants quilos. Ara però ells han de llogar la segadora, que es cobra també el desplaçament, però llavors segar a ells els sortiria encara més car. Sègol no se'n feia gaire perquè s'ajeia molt, es feia més a dalt a la muntanya.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.