Crucíferes
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata
Hi ha 161 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
161 coincidències amb els filtres actuals
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col de fer brotons, al començament de l'hivern, es menjaven les fulles, més tard les donaven a les gallines junt amb cabusel·la i les persones es menjaven l'ull. Finalment es cruspien els brotons. S'havia fet tota la vida, ja et podies menjar les fulles d'abaix al començament de l'hivern, quan es feia l'ull menjaven l'ull i trinxaven les fulles amb la cabusel·la per les gallines. I llavors feien els brotons que s'anaven trencant per a menjar.
Observacions: La llavor de col sempre la fa per Sant Joan.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col de fer brotons, al començament de l'hivern, es menjaven les fulles, més tard les donaven a les gallines junt amb cabusel·la i les persones es menjaven l'ull. Finalment es cruspien els brotons. S'havia fet tota la vida, ja et podies menjar les fulles d'abaix al començament de l'hivern, quan es feia l'ull menjaven l'ull i trinxaven les fulles amb la cabusel·la per les gallines. I llavors feien els brotons que s'anaven trencant per a menjar.
Observacions: La llavor de col sempre la fa per Sant Joan.
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col de fer brotons, al començament de l'hivern, es menjaven les fulles, més tard les donaven a les gallines junt amb cabusel·la i les persones es menjaven l'ull. Finalment es cruspien els brotons. S'havia fet tota la vida, ja et podies menjar les fulles d'abaix al començament de l'hivern, quan es feia l'ull menjaven l'ull i trinxaven les fulles amb la cabusel·la per les gallines. I llavors feien els brotons que s'anaven trencant per a menjar.
Observacions: La llavor de col sempre la fa per Sant Joan.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col de fer brotons, al començament de l'hivern, es menjaven les fulles, més tard les donaven a les gallines junt amb cabusel·la i les persones es menjaven l'ull. Finalment es cruspien els brotons. S'havia fet tota la vida, ja et podies menjar les fulles d'abaix al començament de l'hivern, quan es feia l'ull menjaven l'ull i trinxaven les fulles amb la cabusel·la per les gallines. I llavors feien els brotons que s'anaven trencant per a menjar.
Observacions: La llavor de col sempre la fa per Sant Joan.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La fulla de la col geganta la donaven trinxada a les gallines, també per a les persones.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La fulla de la col geganta la donaven trinxada a les gallines, també per a les persones.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La fulla de la col geganta la donaven trinxada a les gallines, també per a les persones.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La fulla de la col geganta la donaven trinxada a les gallines, també per a les persones.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Els brotons, se'ls menjaven les persones, són les cols de brotons d'ara. Les fulles les aprofitaven per a les bèsties.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Els brotons, se'ls menjaven les persones, són les cols de brotons d'ara. Les fulles les aprofitaven per a les bèsties.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els brotons de la col valenciana, se'ls menjaven les persones. Eren les cols de brotons d'ara. Les fulles les aprofitaven les bèsties.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els brotons de la col valenciana, se'ls menjaven les persones. Eren les cols de brotons d'ara. Les fulles les aprofitaven les bèsties.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Observacions: Semblant a la que venen ara per a fer brotons, fa una mica d'ull, però no tant com la de paperina.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Observacions: Semblant a la que venen ara per a fer brotons, fa una mica d'ull, però no tant com la de paperina.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Observacions: Semblant a la que venen ara per a fer brotons, fa una mica d'ull, però no tant com la de paperina.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Observacions: Semblant a la que venen ara per a fer brotons, fa una mica d'ull, però no tant com la de paperina.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col francesa.
Observacions: Semblant a la que venen ara per a fer brotons, fa una mica d'ull, però no tant com la de paperina.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col francesa.
Observacions: Semblant a la que venen ara per a fer brotons, fa una mica d'ull, però no tant com la de paperina.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col francesa.
Observacions: Semblant a la que venen ara per a fer brotons, fa una mica d'ull, però no tant com la de paperina.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col francesa.
Observacions: Semblant a la que venen ara per a fer brotons, fa una mica d'ull, però no tant com la de paperina.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.