Crucíferes

Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata

Hi ha 161 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




161 coincidències amb els filtres actuals

Sant Martí de Tous ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col de paperina.
Observacions: Fa un ull obert i llarg.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col de cabdell.
Observacions: No eren de cabdell tant apretat com les d'ara. Eren més petites i més verdes.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua i greix
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Brots i fulles tendres
Observacions: A vegades si feien moltes cols les feien al secà: en un clot, amb aigua i més endavant si calia les tornaven a regar una miqueta.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua i greix
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Brots i fulles tendres
Observacions: A vegades si feien moltes cols les feien al secà: en un clot, amb aigua i més endavant si calia les tornaven a regar una miqueta.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Als conills també els donaven fulles de cols.
Lladó ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col escaldada es menja amanida.
Sant Climent Sescebes ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Les fulles velles i les cols velles es donaven als porcs i a les gallines. Si el bestiar en menja gaire el boteix.
Espolla ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menja bullida.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Feien bullir cols, naps (Brassica napus), patates (Solanum tuberosum) i pomes (Pyrus malus), tot barrejat, per a donar als porcs.
Observacions: Aquests eren alguns dels possibles ingredients de la calderada. Actualment ja no hi ha ningú que ho faci.
Guardiola de Berguedà ~ Berguedà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a alimentar els llapins.

Més informació en aquesta web sobre Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Brassica oleracea

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia