Crucíferes
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata
Hi ha 161 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
161 coincidències amb els filtres actuals
Ulldemolins ~ Priorat
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Ripoll ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar al brou i fer verdura.
Cuita en aigua
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar al brou i fer verdura.
Vilallonga de Ter ~ Ripollès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a donar de menjar a les vaques.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a donar de menjar a les vaques.
Vilallonga de Ter ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar al brou i fer verdura.
Cuita en aigua
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar al brou i fer verdura.
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Conservada en vinagre
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cols confitades en vinagre per a menjar a l'hivern.
Conservada en vinagre
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cols confitades en vinagre per a menjar a l'hivern.
Sant Gregori ~ Gironès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La perolada duia rabequets (Cucurbita pepo var. oblonga), carabasses (Cucurbita pepo), cols (Brassica oleracea subsp. oleracea)... i allò amb segones (Triticum aestivum) quedava ben espès. De bledes (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. vulgaris), també se n'hi posava.
Observacions: Els rabequets són els que ens mengem la gent. La carabassa és carabassa, no val res, és per als animals, són carabasses bombes, que els dèiem.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La perolada duia rabequets (Cucurbita pepo var. oblonga), carabasses (Cucurbita pepo), cols (Brassica oleracea subsp. oleracea)... i allò amb segones (Triticum aestivum) quedava ben espès. De bledes (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. vulgaris), també se n'hi posava.
Observacions: Els rabequets són els que ens mengem la gent. La carabassa és carabassa, no val res, és per als animals, són carabasses bombes, que els dèiem.
Canet d'Adri ~ Gironès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: A les truges i porcs els donàvem naps bullits, cabeça i fulla i tot. A la perolada també hi posaven cols i bledes (una cosa que en dèiem bledes i que ja no hi és). S'hi posava segon i farinada perquè fos més bo.
Observacions: Feia una cabeça blanca, grogosa o vermellosa.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: A les truges i porcs els donàvem naps bullits, cabeça i fulla i tot. A la perolada també hi posaven cols i bledes (una cosa que en dèiem bledes i que ja no hi és). S'hi posava segon i farinada perquè fos més bo.
Observacions: Feia una cabeça blanca, grogosa o vermellosa.
Canet d'Adri ~ Gironès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fèiem perolada de les vaques, que també duia cols, naps, remolatxa...
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fèiem perolada de les vaques, que també duia cols, naps, remolatxa...
Sant Martí de Llémena ~ Gironès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Els fèiem una perolada a les gallines, de les fulles de cols velles, naps, peles de patata... tot barrejat amb segon. Els encanta.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Els fèiem una perolada a les gallines, de les fulles de cols velles, naps, peles de patata... tot barrejat amb segon. Els encanta.
Sant Gregori ~ Gironès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als porcs, els fèiem perolada. Els fèiem remolatxa, rabequets, naps, cols, amb segon o segones. El que tinguéssim de la molta i de restes per casa també anava a la perolada dels porcs.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als porcs, els fèiem perolada. Els fèiem remolatxa, rabequets, naps, cols, amb segon o segones. El que tinguéssim de la molta i de restes per casa també anava a la perolada dels porcs.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.