Crucíferes

Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata

Hi ha 161 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




161 coincidències amb els filtres actuals

Ulldemolins ~ Priorat
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Ripoll ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar al brou i fer verdura.
Vilallonga de Ter ~ Ripollès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a donar de menjar a les vaques.
Vilallonga de Ter ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar al brou i fer verdura.
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Conservada en vinagre
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cols confitades en vinagre per a menjar a l'hivern.
Sant Gregori ~ Gironès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La perolada duia rabequets (Cucurbita pepo var. oblonga), carabasses (Cucurbita pepo), cols (Brassica oleracea subsp. oleracea)... i allò amb segones (Triticum aestivum) quedava ben espès. De bledes (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. vulgaris), també se n'hi posava.
Observacions: Els rabequets són els que ens mengem la gent. La carabassa és carabassa, no val res, és per als animals, són carabasses bombes, que els dèiem.
Canet d'Adri ~ Gironès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: A les truges i porcs els donàvem naps bullits, cabeça i fulla i tot. A la perolada també hi posaven cols i bledes (una cosa que en dèiem bledes i que ja no hi és). S'hi posava segon i farinada perquè fos més bo.
Observacions: Feia una cabeça blanca, grogosa o vermellosa.
Canet d'Adri ~ Gironès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fèiem perolada de les vaques, que també duia cols, naps, remolatxa...
Sant Martí de Llémena ~ Gironès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Els fèiem una perolada a les gallines, de les fulles de cols velles, naps, peles de patata... tot barrejat amb segon. Els encanta.
Sant Gregori ~ Gironès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als porcs, els fèiem perolada. Els fèiem remolatxa, rabequets, naps, cols, amb segon o segones. El que tinguéssim de la molta i de restes per casa també anava a la perolada dels porcs.

Més informació en aquesta web sobre Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Brassica oleracea

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia