Crucíferes

Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata

Hi ha 161 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




161 coincidències amb els filtres actuals

Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Abans a casa sempre teníem col confitada.
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer col i patata, a l'hivern és molt bona.
Ogassa ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menjàvem a l'hivern.
Selva ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a ses faves (Vicia faba) cuinades.
Consell ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menj molta, però no ha de ser forçada.
Marratxí ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.
Vilafranca de Bonany ~ Mallorca
Conservada en sal
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Això és molt bo per a posar damunt una ensalada. L'empra per a fer es xucrut, menjar de Déus dels alemanys, ja que el ginebró fermenta més bé sa col. Es talla la col ben petita, ben petita, poses 120 grams de sal per cada quilo de col i després la poses dins un pot i hi poses ginebró. Ell també hi posa una mica de remolatxa i ceba a fi que sigui un poquet més complet, i ho deixa macerar no sap quin temps. A sobre del pot s'hi posa una fulla de col damunt a fi que pugui fermentar. Llavors [dit "llavonses"] fa una espècie de brou i al cap de 15 dies, tres setmanes o un mes ja està a punt de menjar. L'has de tenir dins sa gelera perquè es pugui conservar.
Observacions: Això és molt bo per a posar damunt una ensalada. Si hi posen la llavor de ginebró, la col fermenta millor.
Sineu ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Observacions: En aquells dies sa gent de foravila tots tenien el seu hortet. Feien dos melons per a sa casa, dues síndries, un parell d'auberginieres, un parell de cols.
Puigpunyent ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Posaven en remull un quilo de cigrons, faves, llenties o guixes i llavors ho posaven entre patates, pastanagó, col, ceba i tomàtiga.
Puigpunyent ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.

Més informació en aquesta web sobre Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Brassica oleracea

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia