Crucíferes

Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata

Hi ha 161 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




161 coincidències amb els filtres actuals

Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern és baixeta i fa brotons que són molt bons.
Argençola ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern, de trinxat o verda. Es tallen ben petitetes, amb força patata i es bullen (molt important que sigui a foc ràpid, la cocció ha de ser ràpida, si és lenta no queda bé) i s'escorren ben escorregudes, apretant amb un plat, i després hi fa un sofregit de cansalada ben grassa que cou ben cuiteta i aboca a la col i patata tot aquest oli i cansalada. La col ha d'estar ben amanida.
Observacions: En guarden llavors. Se li talla l'ull central després de les glaçades perquè és quan és més bona. Els agrada molt més aquesta que la col blanca (la cabdellada), però s'ha de saber fer també.
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Trinxaven la col i l'amanien amb cabusel·la per a donar-ho a les gallines. També els havien de donar una mica de gra (blat de moro o ordi).
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Trinxaven la col i l'amanien amb cabusel·la per a donar-ho a les gallines. També els havien de donar una mica de gra (blat de moro o ordi).
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Trinxaven la col i l'amanien amb cabusel·la per a donar-ho a les gallines. També els havien de donar una mica de gra (blat de moro o ordi).
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Trinxaven la col i l'amanien amb cabusel·la per a donar-ho a les gallines. També els havien de donar una mica de gra (blat de moro o ordi).
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Trinxaven la col i l'amanien amb cabusel·la per a donar-ho a les gallines. També els havien de donar una mica de gra (blat de moro o ordi).
Veciana ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col d'hivern té un gust fort, però és bona.
Observacions: És molt verda, alta, i no fa cabdell apretat. És més resistent al fred, que les que fan cabdell apretat.
Rubió ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A la col d'hivern li treien directament les fulles per a menjar-les.
Observacions: Abans les d'hivern no eren de cabdell, ara també fan cabdell.
Rubió ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col de cabdell.
Observacions: Tota la vida que n'hi ha hagut.

Més informació en aquesta web sobre Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Brassica oleracea

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia