Crucíferes
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata
Hi ha 161 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
161 coincidències amb els filtres actuals
Veciana ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern o col de brotons, cuinaven el cabdellet i els brotons.
Observacions: La varietat de sempre.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern o col de brotons, cuinaven el cabdellet i els brotons.
Observacions: La varietat de sempre.
Veciana ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern o col de brotons, cuinaven el cabdellet i els brotons.
Observacions: La varietat de sempre.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern o col de brotons, cuinaven el cabdellet i els brotons.
Observacions: La varietat de sempre.
Veciana ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern o col de brotons, cuinaven el cabdellet i els brotons.
Observacions: La varietat de sempre.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern o col de brotons, cuinaven el cabdellet i els brotons.
Observacions: La varietat de sempre.
Veciana ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern o col de brotons, cuinaven el cabdellet i els brotons.
Observacions: La varietat de sempre.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern o col de brotons, cuinaven el cabdellet i els brotons.
Observacions: La varietat de sempre.
Rubió ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern, cuinaven el cabdellet i els brotons. Les fulles de les cols les guardaven per als conills.
Observacions: Al secà, al costat de la font de ca l'Escolà. Només si patien molta secada els portaven una galleda d'aigua. Acabava de fer un cabdellet que si el tallaves feia els brotons que eren també bons. No excessivament altes (un metre).
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern, cuinaven el cabdellet i els brotons. Les fulles de les cols les guardaven per als conills.
Observacions: Al secà, al costat de la font de ca l'Escolà. Només si patien molta secada els portaven una galleda d'aigua. Acabava de fer un cabdellet que si el tallaves feia els brotons que eren també bons. No excessivament altes (un metre).
Rubió ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern, cuinaven el cabdellet i els brotons. Les fulles de les cols les guardaven per als conills.
Observacions: Al secà, al costat de la font de ca l'Escolà. Només si patien molta secada els portaven una galleda d'aigua. Acabava de fer un cabdellet que si el tallaves feia els brotons que eren també bons. No excessivament altes (un metre).
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern, cuinaven el cabdellet i els brotons. Les fulles de les cols les guardaven per als conills.
Observacions: Al secà, al costat de la font de ca l'Escolà. Només si patien molta secada els portaven una galleda d'aigua. Acabava de fer un cabdellet que si el tallaves feia els brotons que eren també bons. No excessivament altes (un metre).
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la col d'hivern s'aprofitava l'ull per a les persones i la resta se la menjaven els animals. A l'hivern acostumaven a menjar l'ull de col amb quatre patates a diari.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la col d'hivern s'aprofitava l'ull per a les persones i la resta se la menjaven els animals. A l'hivern acostumaven a menjar l'ull de col amb quatre patates a diari.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern. És bona per a menjar, sobretot quan li toca una mica el fred.
Observacions: La col de cabdell fa un cabdell gros, la col d'hivern és una col que a l'hivern fa una mica de cabdell, però no massa, i és bona per a menjar quan li toca una mica el fred, li tallaven l'ull i després sortien els brotons, i la col geganta o col de fulles per a les bèsties, sobretot per a les gallines.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern. És bona per a menjar, sobretot quan li toca una mica el fred.
Observacions: La col de cabdell fa un cabdell gros, la col d'hivern és una col que a l'hivern fa una mica de cabdell, però no massa, i és bona per a menjar quan li toca una mica el fred, li tallaven l'ull i després sortien els brotons, i la col geganta o col de fulles per a les bèsties, sobretot per a les gallines.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern. És bona per a menjar, sobretot quan li toca una mica el fred.
Observacions: La col de cabdell fa un cabdell gros, la col d'hivern és una col que a l'hivern fa una mica de cabdell, però no massa, i és bona per a menjar quan li toca una mica el fred, li tallaven l'ull i després sortien els brotons, i la col geganta o col de fulles per a les bèsties, sobretot per a les gallines.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern. És bona per a menjar, sobretot quan li toca una mica el fred.
Observacions: La col de cabdell fa un cabdell gros, la col d'hivern és una col que a l'hivern fa una mica de cabdell, però no massa, i és bona per a menjar quan li toca una mica el fred, li tallaven l'ull i després sortien els brotons, i la col geganta o col de fulles per a les bèsties, sobretot per a les gallines.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col de cabdell.
Observacions: N'hi havia de tres tipus: la col de cabdell que feia un cabdell gros; la col d'hivern que fa una mica de cabdell, però no massa, i és bona per a menjar quan li toca una mica el fred; i la col geganta o col de fulles, per a les bèsties, sobretot per a les gallines.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col de cabdell.
Observacions: N'hi havia de tres tipus: la col de cabdell que feia un cabdell gros; la col d'hivern que fa una mica de cabdell, però no massa, i és bona per a menjar quan li toca una mica el fred; i la col geganta o col de fulles, per a les bèsties, sobretot per a les gallines.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.