Crucíferes
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata
Hi ha 161 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
161 coincidències amb els filtres actuals
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven els brotons de la col de pagès després que es glacessin.
Observacions: Abans no hi havia cols d'aquestes d'estiu, de cabdell, que fan pudor però es poden menjar a l'estiu.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven els brotons de la col de pagès després que es glacessin.
Observacions: Abans no hi havia cols d'aquestes d'estiu, de cabdell, que fan pudor però es poden menjar a l'estiu.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven els brotons de la col de pagès després que es glacessin.
Observacions: Abans no hi havia cols d'aquestes d'estiu, de cabdell, que fan pudor però es poden menjar a l'estiu.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menjaven els brotons de la col de pagès després que es glacessin.
Observacions: Abans no hi havia cols d'aquestes d'estiu, de cabdell, que fan pudor però es poden menjar a l'estiu.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col d'hivern o de fulles la dona a les gallines, les fulles de baix i va quedant la tija pelada. Abans també les persones es menjaven les fulletes tendres de dalt (no tallaven el lluc del mig, però es menjaven les fulles mitjanetes i tendres al voltant del lluc). Aquestes cols també fan llucs/brotons, però ara les tira a les gallines.
Observacions: Les sembra a la primavera i a la tardor i les fa al secà. En guarda llavor de sempre.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col d'hivern o de fulles la dona a les gallines, les fulles de baix i va quedant la tija pelada. Abans també les persones es menjaven les fulletes tendres de dalt (no tallaven el lluc del mig, però es menjaven les fulles mitjanetes i tendres al voltant del lluc). Aquestes cols també fan llucs/brotons, però ara les tira a les gallines.
Observacions: Les sembra a la primavera i a la tardor i les fa al secà. En guarda llavor de sempre.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col d'hivern o de fulles la dona a les gallines, les fulles de baix i va quedant la tija pelada. Abans també les persones es menjaven les fulletes tendres de dalt (no tallaven el lluc del mig, però es menjaven les fulles mitjanetes i tendres al voltant del lluc). Aquestes cols també fan llucs/brotons, però ara les tira a les gallines.
Observacions: Les sembra a la primavera i a la tardor i les fa al secà. En guarda llavor de sempre.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col d'hivern o de fulles la dona a les gallines, les fulles de baix i va quedant la tija pelada. Abans també les persones es menjaven les fulletes tendres de dalt (no tallaven el lluc del mig, però es menjaven les fulles mitjanetes i tendres al voltant del lluc). Aquestes cols també fan llucs/brotons, però ara les tira a les gallines.
Observacions: Les sembra a la primavera i a la tardor i les fa al secà. En guarda llavor de sempre.
Els Prats de Rei ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Els Prats de Rei ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col del Pozo és una varietat de col, del grup de les cols de cabdell, per a menjar les persones. És una col arrissada, molt bona.
Observacions: És una varietat antiga que uns amics els van portar d'Aragó.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col del Pozo és una varietat de col, del grup de les cols de cabdell, per a menjar les persones. És una col arrissada, molt bona.
Observacions: És una varietat antiga que uns amics els van portar d'Aragó.
Òdena ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: A vegades es bullien cols i patates i al sortir de la caldera s'amania amb farina d'ordi. També se'ls donava gra d'ordi o blat de moro.
Observacions: Les gallines d'abans eren més grosses també, ara són menudes.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: A vegades es bullien cols i patates i al sortir de la caldera s'amania amb farina d'ordi. També se'ls donava gra d'ordi o blat de moro.
Observacions: Les gallines d'abans eren més grosses també, ara són menudes.
Òdena ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Observacions: Aquesta mena és molt vella i sempre s'havia fet.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Observacions: Aquesta mena és molt vella i sempre s'havia fet.
Òdena ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Observacions: Aquesta mena és molt vella i sempre s'havia fet.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Observacions: Aquesta mena és molt vella i sempre s'havia fet.
Rubió ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern.
Observacions: Eren diferents, no es cabdellaven.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern.
Observacions: Eren diferents, no es cabdellaven.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.