Crucíferes
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata
Hi ha 161 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
161 coincidències amb els filtres actuals
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col de cabdell.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col de cabdell.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col de cabdell.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col de cabdell.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la col d'hivern s'aprofitava l'ull per a les persones i la resta se la menjaven els animals. A l'hivern acostumaven a menjar l'ull de col amb quatre patates a diari.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la col d'hivern s'aprofitava l'ull per a les persones i la resta se la menjaven els animals. A l'hivern acostumaven a menjar l'ull de col amb quatre patates a diari.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col d'estiu, col de cabdell, és més baixa i en feien per als conills, les gallines i les persones.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col d'estiu, col de cabdell, és més baixa i en feien per als conills, les gallines i les persones.
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Observacions: Aquesta és cordilla del tot. La manresana d'abans no és la mateixa que la que venen al sindicat, no és tant gran, i no es pot aprofitar tant perquè no fa ull, puja dreta. La seva dona diu que fa més pudor i l'han deixat de fer.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Observacions: Aquesta és cordilla del tot. La manresana d'abans no és la mateixa que la que venen al sindicat, no és tant gran, i no es pot aprofitar tant perquè no fa ull, puja dreta. La seva dona diu que fa més pudor i l'han deixat de fer.
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col de pagès.
Observacions: Es mig cordilla, sempre és negra perquè no es cordilla del tot. Les fulles es toquen, però no queda un cabdell apretat.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col de pagès.
Observacions: Es mig cordilla, sempre és negra perquè no es cordilla del tot. Les fulles es toquen, però no queda un cabdell apretat.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.