Cupressàcies

Juniperus communis L.

Hi ha 60 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




60 coincidències amb els filtres actuals

Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Estròbil
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Del ginebre en fan gin, en treuen la ginebra, i havien vingut al bosc a collir ginebres.
Observacions: Els de la casa Gin, havien vingut al bosc a collir ginebres perquè el fill de l'empresa està casat amb la filla de cal Bayona de la Panadella. Collien tant el de boles marrons com liles, les dues espècies, però sempre del que punxa (Juniperus communis i Juniperus oxycedrus).
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Estròbil
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Del ginebre en fan gin, en treuen la ginebra, i havien vingut al bosc a collir ginebres.
Observacions: Els de la casa Gin, havien vingut al bosc a collir ginebres perquè el fill de l'empresa està casat amb la filla de cal Bayona de la Panadella. Collien tant el de boles marrons com liles, les dues espècies, però sempre del que punxa (Juniperus communis i Juniperus oxycedrus).
Tarerac ~ Conflent
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sap que se'n fa tisana.
Tarerac ~ Conflent
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En posen dins del vi blanc.
Tarerac ~ Conflent
Condiment
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Serveix per al civet de llapí, la xucrut.
Sant Pere dels Forcats ~ Conflent
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En feien confitura.
Ralleu ~ Conflent
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En feien confitura.
Molig ~ Conflent
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els grans de ginebre es feien servir a la cuina, cal que tinguin dos anys. Per a perfumar les salses.
Molig ~ Conflent
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els grans de ginebre es feien servir a la cuina, cal que tinguin dos anys. Per a perfumar les salses.
Real ~ Capcir
Cuita en sucre
Part de la planta: Estròbil
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan confitura.

Més informació en aquesta web sobre Juniperus communis L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Juniperus communis

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia