Cupressàcies

Juniperus communis L. subsp. communis

Hi ha 19 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




19 coincidències amb els filtres actuals

Campins ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les granetes eren bones per a moltes coses, fins i tot per a posar als guisats.
Seva ~ Osona
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És apreciat perquè se n'aprofiten les granetes per a fer la ginebra.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquests grans són dolços, quan són fets, negres.
Observacions: L'informant comparà la fructificació dels ginebrons amb el fruit de l'arç blanc (Crataegus monogyna): com aquests dels arços blancs; en canvi, els arços negres (Prunus spinosa), amarguen com fel.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquests grans són dolços, quan són fets, negres.
Observacions: L'informant comparà la fructificació dels ginebrons amb el fruit de l'arç blanc (Crataegus monogyna): com aquests dels arços blancs; en canvi, els arços negres (Prunus spinosa), amarguen com fel.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: No consta
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar la caça (civet de senglar, tudons...) és fabulosa. Manera de cuinar la caça: Es fa una bressa posant-hi pastanaga, tomàquet, menta, romaní, farigola, orenga, tot el que t'agrada, es fa tot a sobre de les bèsties de caça, es té vint-i-quatre hores amb vi negre. Després es sala i es rosteix. Quan ja està rostit hi tires tot això (amb la sang, també), que vagi fent la xup-xup una bona estona amb el tomàquet i totes les altres coses. Després això es retira, es treu el tall i tot lo altre es tritura i es passa pel colador xinès i s'hi posa. Després encara es fa un altre sofregit amb ceba, tomàquet... i s'hi afegeix, juntament amb un raig de vi. També hi dona bon gust posar-hi, al final, una mica de xocolata ratllada.
Riells del Montseny ~ Selva
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n pot posar a la ratafia.
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar la caça (civet de senglar, tudons...) és fabulosa. Manera de cuinar la caça: Es fa una bressa posant-hi pastanaga, tomàquet, menta, romaní, farigola, orenga, tot el que t'agrada, es fa tot a sobre de les bèsties de caça, es té vint-i-quatre hores amb vi negre. Després es sala i es rosteix. Quan ja està rostit hi tires tot això (amb la sang, també), que vagi fent la xup-xup una bona estona amb el tomàquet i totes les altres coses. Després això es retira, es treu el tall i tot lo altre es tritura i es passa pel colador xinès i s'hi posa. Després encara es fa un altre sofregit amb ceba, tomàquet... i s'hi afegeix, juntament amb un raig de vi. També hi dona bon gust posar-hi, al final, una mica de xocolata ratllada.
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar la caça (civet de senglar, tudons...) és fabulosa. Manera de cuinar la caça: Es fa una bressa posant-hi pastanaga, tomàquet, menta, romaní, farigola, orenga, tot el que t'agrada, es fa tot a sobre de les bèsties de caça, es té vint-i-quatre hores amb vi negre. Després es sala i es rosteix. Quan ja està rostit hi tires tot això (amb la sang, també), que vagi fent la xup-xup una bona estona amb el tomàquet i totes les altres coses. Després això es retira, es treu el tall i tot lo altre es tritura i es passa pel colador xinès i s'hi posa. Després encara es fa un altre sofregit amb ceba, tomàquet... i s'hi afegeix, juntament amb un raig de vi. També hi dona bon gust posar-hi, al final, una mica de xocolata ratllada.

Més informació en aquesta web sobre Juniperus communis L. subsp. communis

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Juniperus communis

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia