Cupressàcies
Juniperus oxycedrus L. subsp. oxycedrus
Hi ha 29 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
29 coincidències amb els filtres actuals
Santa Maria del Camí ~ Mallorca
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan sa ginebra.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan sa ginebra.
Palma de Mallorca ~ Mallorca
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer una botella d'herbes, ha de ser set, nou o 11, però ella no ho mirava gaire, utilitzava: ruda, donzell, herballuïssa, flor de taronger, flor de llimonera, grans de cafè i llavors de ginebró.
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer una botella d'herbes, ha de ser set, nou o 11, però ella no ho mirava gaire, utilitzava: ruda, donzell, herballuïssa, flor de taronger, flor de llimonera, grans de cafè i llavors de ginebró.
Mancor de la Vall ~ Mallorca
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer herbes.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer herbes.
Vilafranca de Bonany ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Això és molt bo per a posar damunt una ensalada. L'empra per a fer es xucrut, menjar de Déus dels alemanys, ja que el ginebró fermenta més bé sa col. Es talla la col ben petita, ben petita, poses 120 grams de sal per cada quilo de col i després la poses dins un pot i hi poses ginebró. Ell també hi posa una mica de remolatxa i ceba a fi que sigui un poquet més complet, i ho deixa macerar no sap quin temps. A sobre del pot s'hi posa una fulla de col damunt a fi que pugui fermentar. Llavors [dit "llavonses"] fa una espècie de brou i al cap de 15 dies, tres setmanes o un mes ja està a punt de menjar. L'has de tenir dins sa gelera perquè es pugui conservar.
Observacions: Això és molt bo per a posar-ho damunt una ensalada. La llavor de ginebró fa fermentar més bé la col.
Condiment
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Això és molt bo per a posar damunt una ensalada. L'empra per a fer es xucrut, menjar de Déus dels alemanys, ja que el ginebró fermenta més bé sa col. Es talla la col ben petita, ben petita, poses 120 grams de sal per cada quilo de col i després la poses dins un pot i hi poses ginebró. Ell també hi posa una mica de remolatxa i ceba a fi que sigui un poquet més complet, i ho deixa macerar no sap quin temps. A sobre del pot s'hi posa una fulla de col damunt a fi que pugui fermentar. Llavors [dit "llavonses"] fa una espècie de brou i al cap de 15 dies, tres setmanes o un mes ja està a punt de menjar. L'has de tenir dins sa gelera perquè es pugui conservar.
Observacions: Això és molt bo per a posar-ho damunt una ensalada. La llavor de ginebró fa fermentar més bé la col.
Valldemossa ~ Mallorca
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Del ginebró en fan sa ginebra.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Del ginebró en fan sa ginebra.
Deià ~ Mallorca
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posa a ses herbes.
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posa a ses herbes.
Estellencs ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Una branqueta de ginebró per a fer herbes mallorquines juntament amb una branca de canyella, moraduix, herba-sana, una branqueta de pi, un nispro madur, cireres, cafè i ruda.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Una branqueta de ginebró per a fer herbes mallorquines juntament amb una branca de canyella, moraduix, herba-sana, una branqueta de pi, un nispro madur, cireres, cafè i ruda.
Estellencs ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Que ell sàpiga, no s'en fa res, però sempre se li ha creat el dubte si és més o menys la mateixa planta amb què es fa el gin de Menorca.
Observacions: Aquí no ha sentit res de res.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Que ell sàpiga, no s'en fa res, però sempre se li ha creat el dubte si és més o menys la mateixa planta amb què es fa el gin de Menorca.
Observacions: Aquí no ha sentit res de res.
Balaguer ~ Noguera
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Espècie que intervé en la preparació de licors casolans.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Espècie que intervé en la preparació de licors casolans.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.