Lauràcies
Laurus nobilis L.
Hi ha 478 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
478 coincidències amb els filtres actuals
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia. Ingredients per a quatre litres d'anís: quatre nous verdes tendres (Juglans regia), una nou moscada (Myristica fragrans), un canó de canyella (Cinnamomum verum), 15 grans de cafè (Coffea arabica), sis claus de pot (Syzygium aromaticum), una poma partida a trossos (Pyrus malus subsp. mitis), la pela d'una llimona i quatre fulles de llimoner (Citrus limon), la pela d'una taronja, una taronja verda partida i quatre fulles de taronger (Citrus sinensis), quatre brots de fonoll (Foeniculum vulgare), 20 fulles de marialluïsa (Lippia triphylla), dos brots de menta de la sopa (Mentha spicata), dos brots de menta romana (Mentha xpiperita), tres brots de jasolida (Satureja montana), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres brots de camamilla (Matricaria recutita), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres fulles de tarongina (Melissa officinalis), tres fulles de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), tres brots d'espígol (Lavandula angustifolia), un grapadet de flor de til·la (Tilia sp.), una pinya de pi verda (Pinus sp.), tres brots d'orenga (Origanum vulgare). Hi ha gent que hi tira de tot, fins i tot malves (Malva sylvestris) i rosa de pastor (Rosa canina), també s'hi posa flor de saüquer (Sambucus nigra). Si es té les plantes fresques per aquell temps millor que no pas seques. Si l'anís és molt dolç no cal afegir sucre. Deixar 40 dies a sol i serena, fins per allà el dia 5 d'agost, que és la mare de Déu de les Neus. Quan la meu mare la feia amb tantes herbes de marge trobava que amargava més, no era massa bona.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia. Ingredients per a quatre litres d'anís: quatre nous verdes tendres (Juglans regia), una nou moscada (Myristica fragrans), un canó de canyella (Cinnamomum verum), 15 grans de cafè (Coffea arabica), sis claus de pot (Syzygium aromaticum), una poma partida a trossos (Pyrus malus subsp. mitis), la pela d'una llimona i quatre fulles de llimoner (Citrus limon), la pela d'una taronja, una taronja verda partida i quatre fulles de taronger (Citrus sinensis), quatre brots de fonoll (Foeniculum vulgare), 20 fulles de marialluïsa (Lippia triphylla), dos brots de menta de la sopa (Mentha spicata), dos brots de menta romana (Mentha xpiperita), tres brots de jasolida (Satureja montana), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres brots de camamilla (Matricaria recutita), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres fulles de tarongina (Melissa officinalis), tres fulles de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), tres brots d'espígol (Lavandula angustifolia), un grapadet de flor de til·la (Tilia sp.), una pinya de pi verda (Pinus sp.), tres brots d'orenga (Origanum vulgare). Hi ha gent que hi tira de tot, fins i tot malves (Malva sylvestris) i rosa de pastor (Rosa canina), també s'hi posa flor de saüquer (Sambucus nigra). Si es té les plantes fresques per aquell temps millor que no pas seques. Si l'anís és molt dolç no cal afegir sucre. Deixar 40 dies a sol i serena, fins per allà el dia 5 d'agost, que és la mare de Déu de les Neus. Quan la meu mare la feia amb tantes herbes de marge trobava que amargava més, no era massa bona.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Sant Gregori ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De llorer, encara n'hi poso per a fer estofat de patates, per a fer rostit...
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De llorer, encara n'hi poso per a fer estofat de patates, per a fer rostit...
Sant Gregori ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer les patates en suc i per a fer els cargols.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer les patates en suc i per a fer els cargols.
Sant Gregori ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les faves hi posàvem menta i llorer, el llorer sobretot. Amb les fulles de llorer també fèiem el rostit.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les faves hi posàvem menta i llorer, el llorer sobretot. Amb les fulles de llorer també fèiem el rostit.
Sant Gregori ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a guisar.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a guisar.
Bescanó ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: No consta
Descripció: Per a cuinar: n'hi posem a l'aiga de bullir els espaguetis, per als cargols, als rostits...té molt de poder, no se n'hi pot posar massa. També n'hi posem a les olives.
Observacions: Serveix com a ornamental.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: No consta
Descripció: Per a cuinar: n'hi posem a l'aiga de bullir els espaguetis, per als cargols, als rostits...té molt de poder, no se n'hi pot posar massa. També n'hi posem a les olives.
Observacions: Serveix com a ornamental.
Bescanó ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar.
Bescanó ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posa al rostit.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posa al rostit.
Bescanó ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posa al rostit.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posa al rostit.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.