Rosàcies
Prunus avium (L.) L.
Hi ha 119 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
119 coincidències amb els filtres actuals
Rubió ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: N'havien tingut un de molt gros i vell també, però va acabar morint.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: N'havien tingut un de molt gros i vell també, però va acabar morint.
Rubió ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: N'havien tingut un de molt gros i vell també, però va acabar morint.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: N'havien tingut un de molt gros i vell també, però va acabar morint.
Òdena ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Sempre n'hi ha hagut.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Sempre n'hi ha hagut.
Òdena ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Sempre n'hi ha hagut, però en aquest país els cirerers sempre han sigut de tothom menys de l'amo i els acabaven arrancant.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Sempre n'hi ha hagut, però en aquest país els cirerers sempre han sigut de tothom menys de l'amo i els acabaven arrancant.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Jorba ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Dolces, més pinyol que carn.
Observacions: Abans també en feien per al consum, una mica de cada (menys taronges i mandarines), però com no s'ensulfatava tot queia a terra. Segons ella no hi havia tantes pestes perquè no les coneixien, la gent plegava les fruites del terra. Si esperaves que madurés hi havia foradets i estaven tocades, però la gent se'ls menjava igual.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Dolces, més pinyol que carn.
Observacions: Abans també en feien per al consum, una mica de cada (menys taronges i mandarines), però com no s'ensulfatava tot queia a terra. Segons ella no hi havia tantes pestes perquè no les coneixien, la gent plegava les fruites del terra. Si esperaves que madurés hi havia foradets i estaven tocades, però la gent se'ls menjava igual.
Jorba ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Dolces, més pinyol que carn.
Observacions: Abans també en feien per al consum, una mica de cada (menys taronges i mandarines), però com no s'ensulfatava tot queia a terra. Segons ella no hi havia tantes pestes perquè no les coneixien, la gent plegava les fruites del terra. Si esperaves que madurés hi havia foradets i estaven tocades, però la gent se'ls menjava igual.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Dolces, més pinyol que carn.
Observacions: Abans també en feien per al consum, una mica de cada (menys taronges i mandarines), però com no s'ensulfatava tot queia a terra. Segons ella no hi havia tantes pestes perquè no les coneixien, la gent plegava les fruites del terra. Si esperaves que madurés hi havia foradets i estaven tocades, però la gent se'ls menjava igual.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fa vinagre de cireres, abans no. S'agafa una ampolla de vinagre de poma, es posa en un pot amb cireres, i el vinagre agafa el gust de les cireres, i el color de les cireres.
Condiment
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fa vinagre de cireres, abans no. S'agafa una ampolla de vinagre de poma, es posa en un pot amb cireres, i el vinagre agafa el gust de les cireres, i el color de les cireres.
Calaf ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cirera petita.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cirera petita.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.