Rosàcies

Prunus avium (L.) L.

Hi ha 119 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




119 coincidències amb els filtres actuals

Celrà ~ Gironès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Castelldans ~ Garrigues
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n fa un licor.
Bossòst ~ Vall d'Aran
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hèn confetura.
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Flor d'herba del fàstic (Achillea ageratum), flor de cirerer d'arboç (Arbutus unedo), fulla d'espargolera (Asparagus acutifolius), flor de calèndula (Calendula officinalis), flor de corretjola (Convolvulus arvensis), cua de cavall (Equisetum telmateia), flor de bruc (Erica arborea), flor d'espinacau (Eryngium campestre), boles de ginebre (Juniperus communis), fulla de llorer (Laurus nobilis), flor de lavanda (Lavandula dentata), flor de xuclamel (Lonicera implexa), fulla de tarongina (Melissa officinalis), fulla de menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Salvia microphylla), menta blanca (Mentha suaveolens), brots d'herba gatera (Nepeta cataria), flor d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), brots de marduix (Origanum majorana), fulletes (Asplenium adiantum-nigrum), flor i brots de pi (Pinus halepensis), flor de plantatge (Plantago major), verdelaga (Portulaca oleracea), flor d'herba del traïdor (Prunella laciniata), flor de cirerer (Prunus avium), flor d'ametller (Prunus dulcis), flor de magraner (Punica granatum), flor de perera (Pyrus communis subsp. communis), flor de pomera (Pyrus malus subsp. mitis), (Quercus ilex), fulles de 'cosconia' (Reichardia picroides), brots de romaní rastrer (Rosmarinus officinalis), brots de ruda (Ruta chalepensis), brots en flor de sàlvia (Salvia officinalis subsp. officinalis), flor d'espernallac (Santolina chamaecyparissus), flor de ginesta (Spartium junceum), fulles de la mare de Déu (Stachys byzantina), brots de farigola de pastor (Thymus serpyllum) i un parell de fruits d'aquests, que no recordo com es diuen (Citrus japonica), per un litre.
Sant Gregori ~ Gironès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Anàvem a buscar-les a casa el veí a l'hora de la migdiada, perquè no volien que ens les mengéssim.
Sant Gregori ~ Gironès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.
Observacions: Anàvem a buscar-les a casa el veí a l'hora de la migdiada, perquè no volien que ens les mengéssim.
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Cireres (Prunus avium), nous (Juglans regia), romaní (Rosmarinus officinalis), mimosa (Acacia dealbata), llor (Laurus nobilis), flor del sucre (Centaurea aspera), mala mare (Pallenis spinosa), farigola (Thymus vulgaris), Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), lilà (Wisteria sinensis), bruc (Erica arborea), ortiga blanca (Lamium album), mil granes (Herniaria glabra), herba prima (Asperula cynanchica), cabell de blat de moro (Zea mays), estepa (Cistus salviifolius), sàlvia (Salvia officinalis), brotònica (Stachys officinalis), fulla d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), flor de pruner (Prunus domestica subsp. domestica), flor d'arç blanc (Crataegus monogyna), pensaments (Viola tricolor), flor de préssec (Prunus persica), vlinca (Vinca major), rosa (Rosa canina), xeringuilla (Philadelphus coronarius), ascàcia (Robinia pseudoacacia), pèsols bords (Pisum sativum), flor de taronger (Citrus aurantium), clavells (Dianthus sp.), flor de pi (Pinus sp.), saüquer (Sambucus nigra), blet de paret (Parietaria officinalis L. subsp. judaica), tomanyí (Lavandula stoechas), camamilla (Matricaria recutita), cua de cavall (Equisetum sp.), malva (Malva sylvestris), marialluïsa (Lippia triphylla), plantatge (Plantago lanceolata), fulles de la mare de Déu (Stachys byzantina), belluguets (Briza media), mançanilla (Helichrysum stoechas), ginesta (Spartium junceum), flor de magraner (Punica granatum), poriol (Mentha pulegium), xuclamel (Lonicera implexa), menta americana (Salvia microphylla), menta blanca (Mentha sp.), menta de xocolata (Mentha xpiperita), menta de la sopa (Mentha spicata), esparcet (Onobrychis viciifolia), herba del traïdor (Prunella grandiflora), til·la (Tilia platyphyllos), tarongina (Melissa officinalis), olivereta (Ligustrum vulgare), romeguera (Rubus ulmifolius), escabiosa (Scabiosa atropurpurea), farigoleta (Thymus serpyllum), orella d'os (Ramonda myconi), marduix (Origanum majorana), lliri de Sant Josep (Lilium candidium), lledons (Celtis australis), magnòlia (Magnolia grandiflora), cugula (Avena barbata), orenga (Origanum vulgare), herba fetgera (Anemone hepatica), fonoll (Foeniculum vulgare), herba cuquera (Agrimonia eupatoria), ruda (Ruta chalepensis), regalíssia (Glycyrrhiza glabra), comí, matafaluga (Pimpinella anisum), anís estrellat (Illicium verum), claus (Syzygium aromaticum), sucre roig (Saccharum officinarum), canyella (Cinnamomum verum), poma (Pyrus malus subsp. mitis i cafè (Coffea arabica)
Observacions: N'hi posem a la ratafia, però quan les collim de l'arbre ja les posem a confitar en l'anís que després farem servir per a la ratafia. És l'únic que hi deixem després d'haver colat. La cirera dona gust i mata una mica la fortor de l'anís. Hi ha gent que hi posa la fulla, però jo no sé pas què hi fa la fulla.
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Cireres (Prunus avium), nous (Juglans regia), romaní (Rosmarinus officinalis), mimosa (Acacia dealbata), llor (Laurus nobilis), flor del sucre (Centaurea aspera), mala mare (Pallenis spinosa), farigola (Thymus vulgaris), Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), lilà (Wisteria sinensis), bruc (Erica arborea), ortiga blanca (Lamium album), mil granes (Herniaria glabra), herba prima (Asperula cynanchica), cabell de blat de moro (Zea mays), estepa (Cistus salviifolius), sàlvia (Salvia officinalis), brotònica (Stachys officinalis), fulla d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), flor de pruner (Prunus domestica subsp. domestica), flor d'arç blanc (Crataegus monogyna), pensaments (Viola tricolor), flor de préssec (Prunus persica), vlinca (Vinca major), rosa (Rosa canina), xeringuilla (Philadelphus coronarius), ascàcia (Robinia pseudoacacia), pèsols bords (Pisum sativum), flor de taronger (Citrus aurantium), clavells (Dianthus sp.), flor de pi (Pinus sp.), saüquer (Sambucus nigra), blet de paret (Parietaria officinalis L. subsp. judaica), tomanyí (Lavandula stoechas), camamilla (Matricaria recutita), cua de cavall (Equisetum sp.), malva (Malva sylvestris), marialluïsa (Lippia triphylla), plantatge (Plantago lanceolata), fulles de la mare de Déu (Stachys byzantina), belluguets (Briza media), mançanilla (Helichrysum stoechas), ginesta (Spartium junceum), flor de magraner (Punica granatum), poriol (Mentha pulegium), xuclamel (Lonicera implexa), menta americana (Salvia microphylla), menta blanca (Mentha sp.), menta de xocolata (Mentha xpiperita), menta de la sopa (Mentha spicata), esparcet (Onobrychis viciifolia), herba del traïdor (Prunella grandiflora), til·la (Tilia platyphyllos), tarongina (Melissa officinalis), olivereta (Ligustrum vulgare), romeguera (Rubus ulmifolius), escabiosa (Scabiosa atropurpurea), farigoleta (Thymus serpyllum), orella d'os (Ramonda myconi), marduix (Origanum majorana), lliri de Sant Josep (Lilium candidium), lledons (Celtis australis), magnòlia (Magnolia grandiflora), cugula (Avena barbata), orenga (Origanum vulgare), herba fetgera (Anemone hepatica), fonoll (Foeniculum vulgare), herba cuquera (Agrimonia eupatoria), ruda (Ruta chalepensis), regalíssia (Glycyrrhiza glabra), comí, matafaluga (Pimpinella anisum), anís estrellat (Illicium verum), claus (Syzygium aromaticum), sucre roig (Saccharum officinarum), canyella (Cinnamomum verum), poma (Pyrus malus subsp. mitis i cafè (Coffea arabica)
Observacions: N'hi posem a la ratafia, però quan les collim de l'arbre ja les posem a confitar en l'anís que després farem servir per a la ratafia. És l'únic que hi deixem després d'haver colat. La cirera dona gust i mata una mica la fortor de l'anís. Hi ha gent que hi posa la fulla, però jo no sé pas què hi fa la fulla.
Bescanó ~ Gironès
Conservada en aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cireres confitades a sol i serena amb l'anís, també s'hi afegeix almívar. Es deixa l'anís i les cireres uns quants dies a sol i serena però no recordo si són 40 o quants i després s'hi afegeix l'almívar i es guarda en un lloc fresc.
Arbeca ~ Garrigues
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana

Més informació en aquesta web sobre Prunus avium (L.) L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Prunus avium

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia