Rosàcies

Prunus spinosa L.

Hi ha 144 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




144 coincidències amb els filtres actuals

El Pertús ~ Vallespir
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Del fruit quan és marfit se'n fa licor i xarop com a begudes refrescants. En el cas del licor cal treure els aranyons un cop macerats.
Agullana ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n fa confitura
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les prunes que fa l'arç negre són comestibles; hi ha qui en fa confitura.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les prunes que fa l'arç negre són comestibles; hi ha qui en fa confitura.
Viladrau ~ Osona
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els grans d'arç són perseguits, en fan licors.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Fa unes prunes com el dit que, quan són verdes, a l'hivern, les merles se les mengen.
Viladrau ~ Osona
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquí hi ha unes monges que en fan un licor (patxaran). Per a preparar el licor hi posen no sé quants grans d'arç i un brot de canyella a sol i a serena amb anís, que es confiti (hi deixen els grans d'arç a dins).
Observacions: Una monja, que és del cantó de Santander, és qui els va ensenyar a preparar aquest licor.
Viladrau ~ Osona
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquí hi ha unes monges que en fan un licor (patxaran). Per a preparar el licor hi posen no sé quants grans d'arç i un brot de canyella a sol i a serena amb anís, que es confiti (hi deixen els grans d'arç a dins).
Observacions: Una monja, que és del cantó de Santander, és qui els va ensenyar a preparar aquest licor.
Viladrau ~ Osona
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquí hi ha unes monges que en fan un licor (patxaran). Per a preparar el licor hi posen no sé quants grans d'arç i un brot de canyella a sol i a serena amb anís, que es confiti (hi deixen els grans d'arç a dins).
Observacions: Una monja, que és del cantó de Santander, és qui els va ensenyar a preparar aquest licor.
Viladrau ~ Osona
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquí hi ha unes monges que en fan un licor (patxaran). Per a preparar el licor hi posen no sé quants grans d'arç i un brot de canyella a sol i a serena amb anís, que es confiti (hi deixen els grans d'arç a dins).
Observacions: Una monja, que és del cantó de Santander, és qui els va ensenyar a preparar aquest licor.

Més informació en aquesta web sobre Prunus spinosa L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Prunus spinosa

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia