Rosàcies
Prunus domestica L.
Hi ha 85 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
85 coincidències amb els filtres actuals
Agres ~ Comtat
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El fruit, com a fruita fresca.
Observacions: El cascavellico es tracta d'una varietat local. Diferent al ciruelo o pruna perquè és de menor grandària, color roig intens i té un gust amb notes de maduixa. Per això també és anomenat pruneta enfresada.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El fruit, com a fruita fresca.
Observacions: El cascavellico es tracta d'una varietat local. Diferent al ciruelo o pruna perquè és de menor grandària, color roig intens i té un gust amb notes de maduixa. Per això també és anomenat pruneta enfresada.
Agres ~ Comtat
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El fruit, com a fruita fresca.
Observacions: El cascavellico es tracta d'una varietat local. Diferent al ciruelo o pruna perquè és de menor grandària, color roig intens i té un gust amb notes de maduixa. Per això també és anomenat pruneta enfresada.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El fruit, com a fruita fresca.
Observacions: El cascavellico es tracta d'una varietat local. Diferent al ciruelo o pruna perquè és de menor grandària, color roig intens i té un gust amb notes de maduixa. Per això també és anomenat pruneta enfresada.
Agres ~ Comtat
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El fruit, com a fruita fresca.
Observacions: El cascavellico es tracta d'una varietat local. Diferent al ciruelo o pruna perquè és de menor grandària, color roig intens i té un gust amb notes de maduixa. Per això també és anomenat pruneta enfresada.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El fruit, com a fruita fresca.
Observacions: El cascavellico es tracta d'una varietat local. Diferent al ciruelo o pruna perquè és de menor grandària, color roig intens i té un gust amb notes de maduixa. Per això també és anomenat pruneta enfresada.
Maçanet de Cabrenys ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa melmelada, tant de les liles com de les grogues, però no barrejades.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa melmelada, tant de les liles com de les grogues, però no barrejades.
Vilafant ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa confitura.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa confitura.
L'Albi ~ Garrigues
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n feia conserva.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n feia conserva.
L'Albi ~ Garrigues
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menjàvem.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menjàvem.
L'Albi ~ Garrigues
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n feia conserva.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n feia conserva.
L'Albi ~ Garrigues
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menjàvem.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menjàvem.
El Cogul ~ Garrigues
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fem melmelada.
Observacions: Segons la fruita hi posem més o menys sucre, abans es feia tant a tant.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fem melmelada.
Observacions: Segons la fruita hi posem més o menys sucre, abans es feia tant a tant.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.