Rosàcies
Prunus domestica L. subsp. domestica
Hi ha 34 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
34 coincidències amb els filtres actuals
Sant Gregori ~ Gironès
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En faig melmelada.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En faig melmelada.
Bescanó ~ Gironès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Teníem pruners de colló de frare i Clàudia.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Teníem pruners de colló de frare i Clàudia.
Bescanó ~ Gironès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A casa les fornejàvem i les fèiem assecar al forn i llavors en durava per tot l'any. Teníem pruners de colló de frare i Clàudia.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A casa les fornejàvem i les fèiem assecar al forn i llavors en durava per tot l'any. Teníem pruners de colló de frare i Clàudia.
Pardines ~ Ripollès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar les prunes.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar les prunes.
Ribes de Freser ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi havia prunes d'escaldar, que es feien bullir i es pelaven. Després quan es pastava el pa, es feia una coca i s'hi posaven les prunes.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi havia prunes d'escaldar, que es feien bullir i es pelaven. Després quan es pastava el pa, es feia una coca i s'hi posaven les prunes.
Ribes de Freser ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi havia prunes d'escaldar, que es feien bullir i es pelaven. Després quan es pastava el pa, es feia una coca i s'hi posaven les prunes.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi havia prunes d'escaldar, que es feien bullir i es pelaven. Després quan es pastava el pa, es feia una coca i s'hi posaven les prunes.
Llanars ~ Ripollès
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer melmelades, hi posem una mica de llimona perquè no sigui tant dolça.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer melmelades, hi posem una mica de llimona perquè no sigui tant dolça.
Camprodon ~ Ripollès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Prunes de coure, la clàudia, la pruna negra.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Prunes de coure, la clàudia, la pruna negra.
Camprodon ~ Ripollès
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es feia prunat (prunes i figues) es covia amb sucre i llavors es colava, quedava com una confitura.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es feia prunat (prunes i figues) es covia amb sucre i llavors es colava, quedava com una confitura.
Camprodon ~ Ripollès
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Són prunes molt sucoses i les coiem al forn, treien tot el suc que l'arpofitàvem per a fer confitura i les prunes quedaven seques com aquelles que venen i ens les menjàvem durant l'hivern, es conservaven molt bé.
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Són prunes molt sucoses i les coiem al forn, treien tot el suc que l'arpofitàvem per a fer confitura i les prunes quedaven seques com aquelles que venen i ens les menjàvem durant l'hivern, es conservaven molt bé.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.