Papilionàcies
Vicia faba L.
Hi ha 133 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
133 coincidències amb els filtres actuals
Argençola ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Des faves en planta quatre, abans també en plantaven quatre a l'hort per a menjar, i de pèsols igual, ara de pèsols no en fa perquè no li agraden.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Des faves en planta quatre, abans també en plantaven quatre a l'hort per a menjar, i de pèsols igual, ara de pèsols no en fa perquè no li agraden.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les collien i prenien seques, faves seques.
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les collien i prenien seques, faves seques.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les collien i prenien seques, faves seques.
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les collien i prenien seques, faves seques.
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fava Mutxamel.
Observacions: Són les primeres que es van veure a la zona. Per a tenir bones faves cal fer-les el dia del Pilar (12 d'octubre). I si no vols que agafin pugó ni s'empestin fes-les en set, 17 o 27.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fava Mutxamel.
Observacions: Són les primeres que es van veure a la zona. Per a tenir bones faves cal fer-les el dia del Pilar (12 d'octubre). I si no vols que agafin pugó ni s'empestin fes-les en set, 17 o 27.
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Fava de cal Gavarró. La llavor té més de 50 anys. Fan unes tavelles grosses i que aguanten més temps tendres. Per tenir bones faves cal fer-les pel dia del Pilar (12 d'octubre). I si no vols que agafin pugó ni s'empestin, fes-les en set, 17 o 27. L'any passat va portar una nova varietat que produeix molt però és molt més dolenta. Ara ha de destriar.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Fava de cal Gavarró. La llavor té més de 50 anys. Fan unes tavelles grosses i que aguanten més temps tendres. Per tenir bones faves cal fer-les pel dia del Pilar (12 d'octubre). I si no vols que agafin pugó ni s'empestin, fes-les en set, 17 o 27. L'any passat va portar una nova varietat que produeix molt però és molt més dolenta. Ara ha de destriar.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla caiguda
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Ben iguals a les d'ara. No recorda diferències.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla caiguda
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Ben iguals a les d'ara. No recorda diferències.
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Es feia farina i es donaven faves als matxos junt amb la civada i les garrofes.
Observacions: Al secà. Abans es feia més fava.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Es feia farina i es donaven faves als matxos junt amb la civada i les garrofes.
Observacions: Al secà. Abans es feia més fava.
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Es feia farina i es donaven faves als matxos junt amb la civada i les garrofes.
Observacions: Al secà. Abans es feia més fava.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Es feia farina i es donaven faves als matxos junt amb la civada i les garrofes.
Observacions: Al secà. Abans es feia més fava.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fructificació
Destinació: Alimentació animal
Observacions: Les faves com les d'ara, també al secà.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fructificació
Destinació: Alimentació animal
Observacions: Les faves com les d'ara, també al secà.
Saus ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen estofades amb menta i marduix.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen estofades amb menta i marduix.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.