Papilionàcies
Pisum sativum L.
Hi ha 26 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
26 coincidències amb els filtres actuals
Òdena ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Òdena ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Pèsol farratger. Material vegetal sec, picat.
Observacions: En feien al secà i molts, en camps. Encara en farien si no fos pels porcs senglars que se'ls foten i no en deixen cap. Són dels que es feien abans en camps, de mata baixa. Són més petits i fan les beines més curtes que els de l'hort, però tendres són bons igual i se'ls menjaven.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Pèsol farratger. Material vegetal sec, picat.
Observacions: En feien al secà i molts, en camps. Encara en farien si no fos pels porcs senglars que se'ls foten i no en deixen cap. Són dels que es feien abans en camps, de mata baixa. Són més petits i fan les beines més curtes que els de l'hort, però tendres són bons igual i se'ls menjaven.
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Pèsol farratger. Material vegetal sec, picat.
Observacions: En feien al secà i molts, en camps. Encara en farien si no fos pels porcs senglars que se'ls foten i no en deixen cap. Són dels que es feien abans en camps, de mata baixa. Són més petits i fan les beines més curtes que els de l'hort, però tendres són bons igual i se'ls menjaven.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Pèsol farratger. Material vegetal sec, picat.
Observacions: En feien al secà i molts, en camps. Encara en farien si no fos pels porcs senglars que se'ls foten i no en deixen cap. Són dels que es feien abans en camps, de mata baixa. Són més petits i fan les beines més curtes que els de l'hort, però tendres són bons igual i se'ls menjaven.
Calaf ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Pèsol per al bestiar. Material vegetal sec, picat.
Observacions: També es feien molts llegums, cigrons, pèsols... Els pèsols es feien llaurant amb un forcat i es tiraven els pèsols al solc, i es feien pèsols de secà, era un pèsol que aguantava més la secada, de mata baixa, i d'aspecte semblant al d'ara. Els pèsols els plantaven passat Nadal, cap a primers de febrer, perquè si es plantaven al novembre glaçava i plovia molt i era probable que els matés. Pèsols per al bestiar, tot i que tendres també es podien menjar, però no eren tant bons. Eren de color marronet, i no tant dolços, tenien un gust tirant a amargant. De pèsols, encara se'n fa ara, a l'Hostal Nou n'hi ha un camp molt gros, però no saben si la varietat és la mateixa.
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Pèsol per al bestiar. Material vegetal sec, picat.
Observacions: També es feien molts llegums, cigrons, pèsols... Els pèsols es feien llaurant amb un forcat i es tiraven els pèsols al solc, i es feien pèsols de secà, era un pèsol que aguantava més la secada, de mata baixa, i d'aspecte semblant al d'ara. Els pèsols els plantaven passat Nadal, cap a primers de febrer, perquè si es plantaven al novembre glaçava i plovia molt i era probable que els matés. Pèsols per al bestiar, tot i que tendres també es podien menjar, però no eren tant bons. Eren de color marronet, i no tant dolços, tenien un gust tirant a amargant. De pèsols, encara se'n fa ara, a l'Hostal Nou n'hi ha un camp molt gros, però no saben si la varietat és la mateixa.
Calaf ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Pèsol per al bestiar. Material vegetal sec, picat.
Observacions: També es feien molts llegums, cigrons, pèsols... Els pèsols es feien llaurant amb un forcat i es tiraven els pèsols al solc, i es feien pèsols de secà, era un pèsol que aguantava més la secada, de mata baixa, i d'aspecte semblant al d'ara. Els pèsols els plantaven passat Nadal, cap a primers de febrer, perquè si es plantaven al novembre glaçava i plovia molt i era probable que els matés. Pèsols per al bestiar, tot i que tendres també es podien menjar, però no eren tant bons. Eren de color marronet, i no tant dolços, tenien un gust tirant a amargant. De pèsols, encara se'n fa ara, a l'Hostal Nou n'hi ha un camp molt gros, però no saben si la varietat és la mateixa.
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Pèsol per al bestiar. Material vegetal sec, picat.
Observacions: També es feien molts llegums, cigrons, pèsols... Els pèsols es feien llaurant amb un forcat i es tiraven els pèsols al solc, i es feien pèsols de secà, era un pèsol que aguantava més la secada, de mata baixa, i d'aspecte semblant al d'ara. Els pèsols els plantaven passat Nadal, cap a primers de febrer, perquè si es plantaven al novembre glaçava i plovia molt i era probable que els matés. Pèsols per al bestiar, tot i que tendres també es podien menjar, però no eren tant bons. Eren de color marronet, i no tant dolços, tenien un gust tirant a amargant. De pèsols, encara se'n fa ara, a l'Hostal Nou n'hi ha un camp molt gros, però no saben si la varietat és la mateixa.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Abans feien pèsols també al secà. La llavor ha de ser tendra.
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Abans feien pèsols també al secà. La llavor ha de ser tendra.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: No consta
Observacions: Abans feien tirabecs i pèsols, tot al secà.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: No consta
Observacions: Abans feien tirabecs i pèsols, tot al secà.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.