Malvàcies
Malva sylvestris L.
Hi ha 84 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
84 coincidències amb els filtres actuals
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Això es donava molt al bestiar: als conills, als porcs i fins a les vaques, per menjar (com a verd, com a farratge).
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Això es donava molt al bestiar: als conills, als porcs i fins a les vaques, per menjar (com a verd, com a farratge).
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Això es donava molt al bestiar: als conills, als porcs i fins a les vaques, per menjar (com a verd, com a farratge).
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Això es donava molt al bestiar: als conills, als porcs i fins a les vaques, per menjar (com a verd, com a farratge).
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan queia la flor, quedava això (els fruits). En dèiem botons de les malves. Quan veies una malva i tenies ganes de menjar-ne, n'agafaves.
Observacions: La malva fa aquella floreta lilosa, és una planta molt coneguda.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan queia la flor, quedava això (els fruits). En dèiem botons de les malves. Quan veies una malva i tenies ganes de menjar-ne, n'agafaves.
Observacions: La malva fa aquella floreta lilosa, és una planta molt coneguda.
Castelldans ~ Garrigues
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi ha llocs que s'ho mengen com a verdura.
Observacions: Jo no n'he menjat mai.
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi ha llocs que s'ho mengen com a verdura.
Observacions: Jo no n'he menjat mai.
Castelldans ~ Garrigues
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ens menjàvem els panellets.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ens menjàvem els panellets.
Aspa ~ Segrià
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ens menjàvem els botons de les flors.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ens menjàvem els botons de les flors.
Camprodon ~ Ripollès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la grana en fèiem formatges i ens la menjàvem.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la grana en fèiem formatges i ens la menjàvem.
Camprodon ~ Ripollès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la grana en fèiem formatges i ens la menjàvem.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la grana en fèiem formatges i ens la menjàvem.
Setcases ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia, es confita llor (Laurus nobilis), romaní (Rosmarinus officinalis), nous (Juglans regia), granes de ginebró (Juniperus communis), camamilla (Achillea ptarmica subsp. pyrenaica), ortigues (Urtica dioica), pela de taronja (Citrus sinensis), pela de llimona (Citrus limon), canyella (Cinnamomum verum), marialluïsa (Lippia triphylla), poniol (Satureja calamintha subsp. ascendens), rosa de bosc (Rosa tomentosa) i malva (Malva sylvestris) en aiguardent i es deixa 40 dies a sol i a serena, llavors es cola i ja es pot beure.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia, es confita llor (Laurus nobilis), romaní (Rosmarinus officinalis), nous (Juglans regia), granes de ginebró (Juniperus communis), camamilla (Achillea ptarmica subsp. pyrenaica), ortigues (Urtica dioica), pela de taronja (Citrus sinensis), pela de llimona (Citrus limon), canyella (Cinnamomum verum), marialluïsa (Lippia triphylla), poniol (Satureja calamintha subsp. ascendens), rosa de bosc (Rosa tomentosa) i malva (Malva sylvestris) en aiguardent i es deixa 40 dies a sol i a serena, llavors es cola i ja es pot beure.
Setcases ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia, es confita llor (Laurus nobilis), romaní (Rosmarinus officinalis), nous (Juglans regia), granes de ginebró (Juniperus communis), camamilla (Achillea ptarmica subsp. pyrenaica), ortigues (Urtica dioica), pela de taronja (Citrus sinensis), pela de llimona (Citrus limon), canyella (Cinnamomum verum), marialluïsa (Lippia triphylla), poniol (Satureja calamintha subsp. ascendens), rosa de bosc (Rosa tomentosa) i malva (Malva sylvestris) en aiguardent i es deixa 40 dies a sol i a serena, llavors es cola i ja es pot beure.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia, es confita llor (Laurus nobilis), romaní (Rosmarinus officinalis), nous (Juglans regia), granes de ginebró (Juniperus communis), camamilla (Achillea ptarmica subsp. pyrenaica), ortigues (Urtica dioica), pela de taronja (Citrus sinensis), pela de llimona (Citrus limon), canyella (Cinnamomum verum), marialluïsa (Lippia triphylla), poniol (Satureja calamintha subsp. ascendens), rosa de bosc (Rosa tomentosa) i malva (Malva sylvestris) en aiguardent i es deixa 40 dies a sol i a serena, llavors es cola i ja es pot beure.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.